Antena 3 CNN Actualitate Filmul complet al tragediei din Alba Iulia, unde un tată şi-a omorât copilul de un an, iar poliţiştii au aşteptat la uşă

Filmul complet al tragediei din Alba Iulia, unde un tată şi-a omorât copilul de un an, iar poliţiştii au aşteptat la uşă

Intervenţia poliţiştilor după trei ore de la primul apel la 112 pune sub semnul întrebării eficienţa procedurilor după care acţionează poliţiştii români. Pentru că proprietarul apartamentului nu le-a dat voie să spargă uşa, agenţii l-au aşteptat în faţa uşii mai bine de o oră să vină cu cheia.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2023   •   07:11

Motivul invocat de poliţiştii este că nu existau indicii că bebeluşul ar fi în pericol. Între timp, specialiştii criminalişti spun că poliţiştii s-au temut că vor fi nevoiţi să plătească uşa. cţiunea ratată a Poliţiei Române este trasă la indigo după cazurile Caracal şi Oneşti.

26 martie. A doua zi după Ziua Poliţiei Române. Alba Iulia. O femeie în vârstă de 25 de ani sună la 112 şi cere ajutorul Poliţiei. Era ora 1 şi 14 minute când apelul era transferat către dispeceratul Poliţiei Municipiului Alba Iulia. Ora veche. Femeia a reclamat că e îngrijorată pentru fiul său de un an. Băiatul era în grija tatălui, cu care Cristina încheiase relaţia în octombrie anul trecut.

Mama copilului le-a spus poliţiştilor că avusese un schimb de mesaje cu bărbatul, atât în limba română, cât şi în limba engleză şi că dintr-o dată acesta nu i-a mai răspuns. Era gelos şi femeia le-a spus poliţiştilor la telefon că are un comportament suspect.

La ora 1 şi 25 de minute, dispeceratul a anunţat cea mai apropiată echipă de poliţie din teren. Doi agenţi de la ordine publică au preluat cazul şi au luat legătura cu mama. Unul dintre ei l-a sunat pe Bogdan, tatăl băieţelului. Era unu şi 28 de minute ceasul. Bogdan nu i-a răspuns.

Citeşte şi: "Cine e bărbatul care împingea căruciorul băiatului meu?" Mesajul de adio lăsat de Bogdan, tânărul din Alba Iulia care şi-a omorât copilul şi şi-a pus capăt zilelor

Două minute mai târziu, echipajul a ajuns în faţa blocului, la indicaţiile mamei. Locuiseră cu chirie acolo toţi 3, până în octombrie, când Cristina a pus capăt relaţiei. Poliţiştii au sunat la interfon, dar Bogdan nu le-a răspuns.

La ora 1 şi 43 de minute, unul dintre agenţi l-a sunat din nou pe mobil pe Bogdan. De două ori. Bărbatul nu le-a răspuns.

Ora 1 şi 46 de minute. Bogdan l-a sunat înapoi pe agentul care-l apelase. I-a spus poliţistului că băieţelul este bine. Dar, pentru că remarcase că nu se auzea niciun scâncet de copil, poliţistul i-a cerut o dovadă. L-a rugat să răspundă la interfon, ca să se asigure. Bogdan a închis brusc telefonul şi nu a mai răspuns niciodată.

Până la ora 2 şi 10 minute, agenţii au păzit uşa blocului. Nu au putut trece de uşa cu cartelă şi interfon. Doar doi agenţi de la ordine publică şi o mămică îngrijorată. În tot acest timp, agentul cu care Bogdan schimbase câteva vorbe l-a mai sunat de 13 ori. În zadar.

Vezi şi: De ce a așteptat poliția ore întregi la ușa tatălui din Alba Iulia care și-a ucis copilul. Psiholog criminalist: ”Polițistul trebuia să spargă ușa, nu trebuie aprobare”

La ora 2 şi 11 minute, poliţiştii au reuşit să intre în bloc cu ajutorul unui vecin. Ajunşi în faţa uşii, agenţii de la ordine publică, au găsit-o încuiată.

La ora 2 şi 28 de minute l-au sunat pe proprietarul apartamentului. A răspuns soţia acestuia, care le-a comunicat că îi va suna soţul ulterior. În paralel, un echipaj de la rutieră, a mai verificat o adresă.

La ora 2 şi 33 de minute, echipajul este trimis la adresa respectivă, unde a fost găsită maşina pe care o mai folosea Bogdan.

La ora 2 şi 36 de minute, proprietarul apartamentului, în faţa uşii căruia stăteau poliţiştii, a sunat înapoi. Le-ar fi spus să nu intre cu forţa în casa sa pentru că Bogdan e un tip ok, uşa e metalică şi ar putea provoca daune apartamentului dacă o forţează şi oricum e posibil ca bărbatul să nu fie în casă.

Ora 2 şi 38 de minute. Cristina a reuşit să dea pe Facebook de mama lui Bogdan, care nu ştia nimic de fiul său. Ştia doar că era într-o adâncă depresie, de când cei doi se despărţiseră.

Pe acelaşi subiect: El este tatăl din Alba Iulia care şi-a omorât copilul de un an pentru a se răzbuna pe fosta iubită

Ora 3 şi 50 de minute. Proprietarul apartamentului a ajuns în faţa uşii. A încercat să o descuie, dar nu a putut. Cei doi agenţi, singurii poliţişti de la faţa locului, au cerut ajutor. Au chemat un echipaj de pompieri.

Imediat, 3 pompieri au ajuns la faţa locului. La ora 4 şi 5 minute, echipajul ISU a deschis uşa. Era prea târziu. Şi pentru băieţel şi pentru Bogdan.

Potrivit unor surse, medicii legişti au stabilit că bebeluşul a fost ucis între miezul nopţii şi ora 1, iar Bogdan şi-a pus capăt zilelor pe la ora 2.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close