Antena 3 CNN Actualitate „Filmul” dosarului Gala Bute, întins pe durata a șase ani. Tolontan: „E ca o cursă dusă de justiție din frâne și accelerație”

„Filmul” dosarului Gala Bute, întins pe durata a șase ani. Tolontan: „E ca o cursă dusă de justiție din frâne și accelerație”

„Filmul” dosarului Gala Bute, întins pe durata a șase ani. Tolontan: „E ca o cursă dusă de justiție din frâne și accelerație”
10 Mar 2017   •   14:51

Jurnalistul Cătălin Tolontan a postat, pe tolo.ro, „filmul” dosarului Gala Bute, care s-a derulat pe șase an și care a fost precum ”o cursă dusă de justiție din frâne și accelerație”.

Din aprilie 2011, când Gazeta Sporturilor scria pentru prima oară despre evenimentul profesionist finanțat din bani publici, procurorii ignoră Gala Bute vreme de un an de zile.

Singurii care intervin, în toamna lui 2011, la câteva luni după meci, sunt inspectorii de la Departamentul de Luptă Antifraudă al Comisiei Europene.

Concluziile lor îngheață decontarea banilor.

Devine clar că România nu va obține niciodată din bugetul UE banii pentru gala de box profesionist.

Cu acuratețe și cu detalii, DLAF descrie tentativa de fraudă a banilor comunitari, unul dintre capetele de acuzare de astăzi!

(...) Pe 1 decembrie 2013, de Ziua Națională, Gazeta Sporturilor tipărește pe pagina 1 a ziarului ordinul de plată prin care MDRT îi dă banii lui Obreja și spune că acești bani publici vor fi recuperați odată și odată! Ziarul infomează că mai mulți bani publici decât se cunoaște au fost băgați în organizarea galei.

Tot în decembrie 2013, conducerea DNA contrazice felul în care procurorul Alina Stoica și-a făcut treaba.

Procurorul Mariana Alexandru, adjunct de șef de secție, redactează o ordonanță de clasare a rechizitoriului și cere să fie completate cercetările cu faptele din ministere. Laura Kovesi îi distribuie cazul Marianei Alexandru.

Imediat, Alina Stoica pleacă din DNA și se duce la DIICOT, aflat sub conducerea procurorului-șef Alina Bica, prietena declarată a Elenei Udrea.

De acolo, procurorul dă în judecată Gazeta Sporturilor.

”De ce nu m-au audiat atâția ani?”

În ultimul său cuvânt la Gala Bute, Elena Udrea spune că ”eu nu am fost audiată atâția ani în acest caz. De ce?!”.

Observația fostului ministru este corectă.

Nu doar că n-a fost audiată de procurori, dar mulți ani nici n-a fost cercetată!

De ce?

Citește continuarea pe tolo.ro.

×
Subiecte în articol: Catalin Tolontan gazeta sporturilor
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close