Antena 3 CNN Actualitate Filmul furtului de arme, în motivarea instanţei: Suspecţii au căzut în plasa colaboratorului "Marian Guţă"

Filmul furtului de arme, în motivarea instanţei: Suspecţii au căzut în plasa colaboratorului "Marian Guţă"

Filmul furtului de arme, în motivarea instanţei: Suspecţii au căzut în plasa colaboratorului "Marian Guţă"
30 Dec 2009   •   08:55

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au motivat decizia de arestare pentru 29 de zile a 14 persoane în dosarul Ciorogârla. Potrivit judecătorilor, suspecţii în acest caz au căzut în plasa unui colaborator al autorităţilor cu nume de cod "Marian Guţă". Acesta ar fi cumpărat droguri şi arme dintre cele furate, de la unul dintre acuzaţi.

Magistraţii susţin în cadrul motivării că în cazul furtului de arme de la depozitul militar din Ciorogârla au fost implicate 6 persoane.
Printre acestea se numără Eugen Preda şi Costache Marius, zis şi "Ţâru". Se pare că aceştia au sustras armele după ce au tăiat gardul şi au spart lacătul.

Imediat după furt, membrii reţelei infracţionale şi-au împărţit armele. Cel care a şters seriile armelor pentru nu putea fi identificate a fost Costache Marius. De altfel, acesta este şi primul dintre cei 6 membri care a început comercializarea armelor.

Prima vânzare a avut loc în toamna acestui an contra sumei de 2.500 de euro. În perioada octombrie-decembrie au fost vândute 27 de arme.

Din datele aflate la dosar, se pare că Marius Costache i-ar fi vândut arme şi unui agent sub acoperire, care a reuşit să se infiltreze în reţea, sub numele de Marian Guţă. Printre armele cumpărate se află 11 pistoale mitralieră şi 15 pistoale model TT. Potrivit motivării, toate acestea au fost date dispărute din depozitul militar de la Ciorogârla.

Tot din probele aflate la dosar reiese faptul că Marius Costea i-a dat colaboratorului "Marian Guţă" şi o mostră de heroină, pe 14 decembrie, iar în noapte următoare i-a vândut o cantitate de peste 100 de grame de heroină, pentru 2.000 de euro.

Instanţa Tribunalului Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a 14 suspecţi în cazul furtului armelor de la unitatea militară din Ciorogârla. Dosarul a fost trimis Curţii de Apel Bucureşti.

Antena 3


×
Subiecte în articol: ciorogarla arme motivare judecatori
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close