Antena 3 CNN Actualitate Filmul intervenției de la Colectiv nu a avut nici măcar număr de înregistrare! Cum afectează asta cursul anchetei

Filmul intervenției de la Colectiv nu a avut nici măcar număr de înregistrare! Cum afectează asta cursul anchetei

Filmul intervenției de la Colectiv nu a avut nici măcar număr de înregistrare! Cum afectează asta cursul anchetei
Sursa foto: foto: LIBERTATEA
30 Oct 2019   •   08:48

În ziua în care procurorii militari au anunțat că deschid dosar penal pentru intervenția de la Colectiv, mai mulți pompieri avertizează că investigatorilor le va fi foarte greu să dovedească ilegalitățile. ”În incendiul de la Dragonul Roșu, singurul în care au vrut să procedeze la fel, până la urmă au clasat cazul”.

De atunci, pompierii nu își mai amintesc un alt caz în care pe procurori să-i fi interesat să dovedească infracțiuni în intervențiile lor, scriu jurnaliștii Libertatea.

Pe 26 mai 2010, a murit pompierul Ionuț Ungureanu, victimă a intervenției din cel mai mare incendiu din ultimii 20 de ani, petrecut la complexul comercial ”Dragonul Roșu”. Ne-am amintit de incendiul de la Dragonul Roșu acum, când procurorii militari au deschis un dosar pentru a descoperi eventualele infracțiuni petrecute la Colectiv. 

În 2010, procurorii militari au încercat să dovedească faptul că Ionuț Ungureanu a fost trimis în lupta cu flăcările fără echipament adecvat. O altă versiune spunea că ordinele au fost, în sine, greșite și abuzive și de aici i s-a tras moartea. Deși mai multe cadre din rândul pompierilor se contraziceau și se acuzau unul pe altul în fața procurorilor, nici măcar așa Parchetul Militar n-a reușit să stabilească vinovățiile, așa că au clasat cazul. Ce șanse sunt să facă ceva procurorii dacă merg pe ideea haosului de la intervenția de la Colectiv.

Chiar în legătură cu filmul, dezorganizarea va putea fi invocată de cei care l-au ascuns, pentru că pelicula oficială realizată la Colectiv nu a avut un număr de înregistrare, susțin sursele Libertății. Și nu pentru că era un caz special, ci pentru că așa erau tratate înregistrările video, nu ca niște informații de importanță. Lipsa de procedură internă va putea fi folosită de către cei care au manevrat filmul după cum au vrut, spun pompierii. 

Citește continuarea pe Libertatea.
 

×
Subiecte în articol: colectiv
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close