Antena 3 CNN Actualitate Filmul spargerii de la Palatul Parlamentului. Dumitru Coarnă: "Un cetăţean în stare de ebrietate a confundat clădirea Parlamentului cu hotelul"

Filmul spargerii de la Palatul Parlamentului. Dumitru Coarnă: "Un cetăţean în stare de ebrietate a confundat clădirea Parlamentului cu hotelul"

Vestea că Palatul Parlamentului a fost spart pentru a doua oară în decurs de o săptămână a suscitat interesul şi mirarea românilor în cea de a treia zi de Crăciun. Cum a fost posibil ca un petrecăreţ beat să nu poată fi oprit înainte de a escalada gardul Parlamentului şi a intra pe fereastră?

Filmul spargerii de la Palatul Parlamentului. Dumitru Coarnă: "Un cetăţean în stare de ebrietate a confundat clădirea Parlamentului cu hotelul"
de Vasile Marcu    |    Roxana Ciucă    |    27 Dec 2021   •   13:46

Conform Poliției Capitalei, în zorii zilei de luni jandarmii care păzesc Palatul Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, că au prins în clădire un cetățean beat.

Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte în jurul orei 04:00, prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire.

Bărbatul a fost imobilizat imediat şi a fost alertată Secția 17 Poliție.

„Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, transmite sursa citată.

Conform surselotr Antena 3 este vorba despre un cetățean irlandez care ar fi petrecut în Centrul Vechi și era atât de beat încât a confundat hotelul cu Palatul Parlamentului. 

Aceleași surse spun că cel puţin până la ora 10.00 acesta nu a reușit să își explice gestul. 

La Secţia 17 a ajuns şi procurorul de caz, fiind aşteptat şi avocatul din oficiu pus la dispoziţia tânărului care a intrat prin efracţie în incinta Parlamentului.

Sunt mari şanse ca audierile să se termine cu reţinerea şi ulterior arestarea preventivă a irlandezului aflat încă în stare avansată de ebrietate. 

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru Distrugere și Violarea sediului profesional. 

 "Un cetăţean în stare de ebrietate a confundat clădirea Parlamentului cu hotelul..."

Invitat să comenteze evenimentul, în direct la Antena 3, Dumitru Coarnă, fost lider sindical al Poliţiştilor şi actualmente deputat PSD, a susţinut că nu sunt de blamat Jandarmeria şi SPP-ul, ci lipsa de resurse.

"Ancheta ne va spune exact cum stau lucrurile, un cetăţean în stare de ebrietate a confundat clădirea Parlamentului cu hotelul, dar problema de fond rămâne care au fost cauzele şi condiţiile care au favorizat această pătrundere, pentru că e o zonă extrem de securizată. Eu ştiu că cei de la SPP sunt puţini şi că lucrează suplimentar, dar problema de fond ar fi din perspectivă tehnică. Avem şi o lege care obligă în acest sens. Cred că trebuia la un moment dat şi nişte senzori de prezenţă sau trebuie revizuit acest sistem de securitate în ceea ce priveşte clădirea Parlamentului României.     

(...) Trebuie intervenit din perspectiva sistemelor de siguranţă, pentru că până la urmă nu trebuie să mergem cu vinovăţia spre jandarmi sau SPP, pentru că ştim că sunt efective puţine şi clădirea este extrem de mare.", a declarat Dumitru Coarnă. 

 

 

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close