Antena 3 CNN Actualitate Finalistul lunii mai pentru premiul Liberatea Presei, Constantin Creangă

Finalistul lunii mai pentru premiul Liberatea Presei, Constantin Creangă

Finalistul lunii mai pentru premiul Liberatea Presei, Constantin Creangă
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
02 Iun 2015   •   15:52
Pensionarul care a obţinut anchetarea penală a judecătorilor Curţii Constituţionale entru invalidarea Referendumului din 2012 este nominalizatul lunii mai la premiul "Libertatea presei pentru Curaj", acordat de Fundaţia Dan Vociulescu. 
 
Constantin Creangă a depus mai mute plângeri, până când Curtea Supremă a decis că procurorii trebuie să cerceteze felul în care judecătorii CCR au adoptat celebra erată, care a schimbat soarta Referendumului şi l-a readus pe Băsescu la Cotroceni. 
 
''Am făcut ceea ce am crezut că e drept, nu pentru premii'' a spus bătrânul de 83 de ani care a avut curajul să atace sistemul. 
 
Finalistul lunii mai în competiţia "Premiul libertatea presei pentru curaj" este inginerul pensionar Constantin Creangă, cel care, în plin mandat al lui Traian Băsescu, a avut curajul să ceară pedepsirea judecătorilor constituţionali care au făcut posibilă invalidarea referendumului de demitere a fostului preşedinte. 
 
Bătrânul a depus plângeri împotriva a şase membri ai Curţii Constituţionale pe care i-a acuzat că i-au încălcat drepturile şi suveranitatea naţională, prin anularea votului său şi ale celorlalte opt milioane de voturi liber exprimate. 
 
Constantin Creangă a aşteptat până în 2013 rezultatul referendumului, care i-a confirmat faptul că populaţia României a scăzut cu 200.000 de oameni faţă de referendumul anterior. Pensionarul a citit Constituţia şi a demonstrat negru pe alb că a fost îndeplinit cvorumul în 2012. 
 
Curtea Supremă a decis că procurorii trebuie să cerceteze felul în care judecătorii CCR au decis revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni, în 2012. Pensionarul susţine că nu s-a temut nicio clipă să lupte împotriva sistemului. 
 
Pensionarul care a avut curajul să atace sistemul spune că nu se aştepta să fie desemnat printre finaliştii premiului "Libertatea presei pentru curaj", acordat de Fundaţia Dan Voiculescu. 
 
Câştigătorul marelui premiu de 50.000 de lei va fi anunţat pe 25 septembrie şi va fi ales dintre finaliştii fiecărei luni.

×
Subiecte în articol: premiu Fundatia Dan Voiculescu
Parteneri
Preot alungat cu scandal din biserică, într-un sat din Iași
x close