Antena 3 CNN Actualitate Finlanda, gata să preia președinția Consiliului UE în locul României. Premierul Finlandei: Totul a plecat de la Iohannis

Finlanda, gata să preia președinția Consiliului UE în locul României. Premierul Finlandei: Totul a plecat de la Iohannis

Finlanda, gata să preia președinția Consiliului UE în locul României. Premierul Finlandei: Totul a plecat de la Iohannis
Sursa foto: foto- captură Antena 3
13 Noi 2018   •   21:57

Finlanda a anunțat, prin vocea premierului său, că în contextul tensiunilor politice din România, este pregătiă să preia președinția Consiliului Europei, în cazul în care România ar decide că nu poate să o preia.

Citește și: Mihai Gâdea: Acesta este Breaking News-ul care lovește ca un trăznet România

Potrivit informațiilor prezentate de Mihai Gâdea, la "Sinteza Zilei", premierul Finlandei, Juha Sipilä, l-a dat de gol pe președintelui Klaus Iohannis.

Oficialul finlandez a făcut această propunere după ce Iohannis a spus cu subiect și predicat că România nu se poate implica așa cum trebuie în preluarea președinției rotative a UE.

„Suntem în al doisprezecelea ceas şi suntem nepregătiţi. Nu există nicio şansă a unui guvern bun,  a unei implicări corespunzătoare în afacerile europene”, este declaraţia lui Iohannis, preluată de jurnaliştii finalndezi.

Citește și: Mihai Gâdea, amenințat cu moartea după dezvăluirile de la Sinteza Zilei

În consecinţă Sipilä a declarat, luni seară, că Guvernul finlandez este regătit pentru o potenţială solicitare din partea Bucureştiului de a face un schimb şi a prelua de la începutul lui 2019 preşedinţia Consiliului UE, însă o astfel de solicitare nu a fost făcută.

Informația a fost comentată, în exclusivitate, la Sinteza Zilei de vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close