Antena 3 CNN Actualitate Finlanda se coalizează cu Franţa şi Germania: Se opune aderării României la Schengen

Finlanda se coalizează cu Franţa şi Germania: Se opune aderării României la Schengen

Finlanda se coalizează cu Franţa şi Germania: Se opune aderării României la Schengen
21 Ian 2011   •   08:30

Aderarea României şi Bulgariei la Schengen este o ameninţare pentru securitatea europeană, spune ministrul francez al afacerilor europene. Finlanda s-a alăturat, oficial, Franţei şi Germaniei, ţările care cred că noi n-avem ce căuta în Schengen. Deşi suntem respinşi de toată lumea, ministrul Traian Igaş susţine sus şi tare că suntem pregătiţi.

Ministrului francez al Afacerilor Europene, Laurent Wauquiez, a declarat în Finlanda ca aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen ar ameninţa securitatea restului Europei.

“Schengen este o bază de date care scoate în evidenţă problemele crimei organizate, ale mafiei. Dacă această bază de date cade în mâinile crimei organizate, va fi catastrofal pentru securitatea Europă”, a declarat Laurent Wauquiez.

Ministrul francez se teme pentru Franţa pentru că este situată într-un sector în jurul României, Bulgariei şi Greciei unde se concentrează "trei sferturi dintre problemele" legate de intrarea persoanelor şi bunurilor în Uniunea Europeană.

În acest timp în Ungaria, la reuniunea informală a miniştrilor de Interne şi Justiţie din cadrul UE, Traian Igaş susţinea că România poate adera la Schegen la data stabilită anterior.

Traian Băsescu consideră că o posibilă respingere a României este discriminatorie pentru că ţara noastră şi-a îndeplinit toate obligaţiunile stabilită de Uniunea Europeană.

Şeful statului consideră că principiul liberei circulaţii nu poate fi aplicat pe criterii etnice, iar problema romilor nomazi trebuie să fie tratată la nivelul comunităţii europene.

 

×
Subiecte în articol: Schengen România Finlanda
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close