Antena 3 CNN Actualitate Gabriela Firea: Sub nicio formă Capitala NU trebuie pusă în carantină

Gabriela Firea: Sub nicio formă Capitala NU trebuie pusă în carantină

Gabriela Firea, fostul primar general al Capitalei, a adus, sâmbătă, argumentele pentru care autoritățile nu trebuie să plaseze în carantină cel mai mare oraș al țării.

Gabriela Firea: Sub nicio formă Capitala NU trebuie pusă în carantină
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    10 Oct 2020   •   18:38

Firea a invocat studiile internaționale care arată că, în prezent, regiunea București-Ilfov are aproximativ 4 milioane de rezidenți, în vreme ce vechile statistici oficiale iau în calcul doar jumătate din populația reală.

Incidența coronavirusului, sau numărul de cazuri la mia de locuitori, este indicatorul invocat de autorități atunci când vorbesc de impunerea unor noi restricții pentru populație.

"Sunt 3,5 milioane de locuitori în București și aproximativ 500  de mii în Ilfov, în total, 4 milioane. Nu înțeleg de ce autoritățile dau acest număr, 2,2 milioane, care nu corespunde realității. Ar trebui raportată incidența la numărul real de locuitori. Sub nicio formă n-ar trebui carantinată Capitala (...) Ce ar fi trebuit să se întâmple, și nu s-a întâmplat, este acea testare masivă a populației asimptomatice, pentru a izola cartierele cu incidență mare. Acum culegem roadele nepăsării din martie. S-a spus (despre testarea în masă) că nu este cazul, culminând cu faptul că în campania electorală s-a spus despre această testare în masă că este o comedie. Acum, cei care mi-au fost adversari spun că vor demara urgent această măsură", a spus Firea, indicând declarațiile recente, făcute în acest sens de către noul primar general Nicușor Dan. 

Potrivit Gabrielei Firea, dacă în București s-ar fi efectuat, după modelul altor capitale europene, testarea în masă, incidența cazurilor de COVID în școli ar fi fost mai mică.

×
Subiecte în articol: testare în masă carantină
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close