Antena 3 CNN Actualitate Firma care construia Autostrada Transilvania şi-a mutat utilajele la Kosovo

Firma care construia Autostrada Transilvania şi-a mutat utilajele la Kosovo

Firma care construia Autostrada Transilvania şi-a mutat utilajele la Kosovo
Sursa foto: Foto: INTACT Images
02 Iun 2011   •   20:45
"Autostrada Transilvania gata la anul” a fost doar un vis. La patru ani de la deschiderea şantierului s-au construit numai 12% din tot drumul. Statul n-are bani să plătească lucrările, iar constructorul nu pierde vremea. Îşi mută utilajele în Kosovo, unde va construi o autostradă de trei ori mai ieftină decât la noi.

Bechtel îşi duce utilajele în Kosovo. Acolo construieşte o autostradă de 114 kilometri cu 800 de milioane de euro. Sârbii plătesc mai puţin de 7 milioane de euro pentru un kilometru. Pe noi, ne-a costat dublu până acum.


Avem numai 52 de kilometri din autostrada Transilvania, între Câmpia Turzii şi Cluj. Alţi 64 sunt în lucru, spre graniţa cu Ungaria. Compania de autostrăzi a plătit până acum 1,3 miliarde de euro, mai mult de jumătate din valoarea estimată pentru toată autostrada.

Americanii nu ies însă în pagubă nici dacă stau. Una dintre clauzele confidenţiale ale contractului menţionează că, indiferent de activitate, Bechtel primeşte de la Compania de Autostrăzi un milion de euro pe lună.
 


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close