Antena 3 CNN Actualitate Firmele bucureştene de taximetrie vor să reducă tarifele. Primăria se opune (VIDEO)

Firmele bucureştene de taximetrie vor să reducă tarifele. Primăria se opune (VIDEO)

Firmele bucureştene de taximetrie vor să reducă tarifele. Primăria se opune (VIDEO)
Sursa foto: taxi
11 Ian 2010   •   19:46

Am trăit să o vedem şi pe asta! În Bucureşti, firmele de taximetrie se luptă cu primăria ca să scadă tariful. Dacă până de curînd auzeam numai că au scumpit kilometrul, acum vor să-l facă mai ieftin. Forţaţi de criza economică, o parte dintre patroni se văd nevoiţi să reduca preţul, ca să nu rămînă fără clienţi. Însă, primăria strâmbă din nas.

Cel mai mare tarif de taxi în Bucureşti este de 1,7 lei pe kilometru. Prea mare, spun o parte a celor care deţin firme de taximetrie. În Capitală, taxi-urile nu mai sunt ce erau înainte de criza economică. Acum, într-o maşină merg şi trei, patru clienţi odată, numai să plătească mai puţin. Tot de asta, firmele au renunţat la o parte din maşini şi, mai mult, acum cer să reducă preţul pe kilometru pînă la 1,2 lei.

Dar, spun patronii, toate demersurile de a mai tăia din preţ făcute către administraţia locală s-au lovit ca de un zid. Şefii Municipalităţii nici nu vor să audă de tarife mai mici. Au motive, binenţeles. ?Vom discuta cu dînşii să vedem ce doresc de fapt, pentru că mie asta mi se pare o şmecherie care încurajează evaziunea fiscală?, a declarat primarul Oprescu.

Punctul de vedere al şefilor Capitalei este agreat şi de o altă parte a taximetriştilor. Nu numai că nu vor preţuri mai mici, ba chiar ar fi bucuroşi dacă le-ar putea creşte.

Fără să mai aştepte aprobarea Primăriei, cîteva firme au micşorat tariful. Pe propriul risc, pentru că inspectorii municipalităţii şi-au propus să le amendeze pentru fiecare maşină prinsă pe stradă cu un preţ mai mic.



Observator

×
Subiecte în articol: taximetrişti primarie oprescu
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close