Antena 3 Actualitate Firmele cu datorii bugetare, scutite de penalităţi dacă achită obligaţia principală şi dobânzi

Firmele cu datorii bugetare, scutite de penalităţi dacă achită obligaţia principală şi dobânzi

16 Iul 2012   •   11:17
Firmele cu datorii bugetare, scutite de penalităţi dacă achită obligaţia principală şi dobânzi

Premierul Victor Ponta a anunţat, luni, că firmele cu datorii bugetare vor fi scutite de la plata penalităţilor aferente dacă achită obligaţia principală şi dobânzile în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2012, potrivit unei măsuri care va fi discutată cu delegaţia comună a FMI, CE şi Banca Mondială.

"O măsură avută în vedere de Guvern este scutirea de la plata penalităţilor pentru debitorii statului pentru obligaţiile de plată achitate în perioada 1 septembrie-31 decembrie 2012", a spus Ponta.
   
El a precizat că măsura este destinată firmelor cu dificultăţi financiare temporare.
   
Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Liviu Voinea a precizat că în evidenţele statului erau înregistrate la sfârşitul lunii iunie un număr de 300.000 firme cu datorii bugetare şi că din calculele ministerului rezultă că aplicarea unei astfel de facilităţi ar majora veniturile la buget cu 5%, informează Mediafax.

Guvernul Ponta a anunţat, luni, mai multe măsuri menite să ajute la redresarea economiei printre care achitarea TVA la momentul încasării facturii pentru firmele cu cifră de afaceri de maximum 500.000 euro , dacă plăţile sunt efectuate prin bancă, dar şi eliminarea contribuţiei sociale pentru toţi întreprinzătorii care angajează şomeri cu vârsta mai mică de 25 ani sau persoane de peste 55 ani, pentru o perioadă de un an.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close