Antena 3 CNN Actualitate Firmele lui Sebastian Ghiță, abonate la banii statului

Firmele lui Sebastian Ghiță, abonate la banii statului

Firmele lui Sebastian Ghiță, abonate la banii statului
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Dec 2015   •   08:39

Ministerul de Interne continuă să plătească sume impresionantă pentru un call center nefuncţional. Contractul a fost semnat în 2009 cu o firmă controlată de Sebastian Ghiţă şi are o valoare de peste 19 milioane de lei.

Un raport al Curţii de Conturi arată faptul că nici după cinci ani acest call center nu funcţionează. Între timp, s-au plătit inclusiv lucrări de mentenanţă.

Principala problemă identificată de Curtea de Conturi la MAI, în raportul din 2014, este cea referitoare la call center-ul ministerului, care este nefuncţional, deşi contractul a fost încheiat în data de 16.10.2009 pe o durată iniţială de 26 de luni.

Termenele de realizare pentru serviciile de instalare şi punere în funcţiune a sistemului sunt depăşite, iar în termen se află doar serviciile de mentenanţă şi garanţie. Firma 2K Telekom este detinuta de Alexandru Ghita, fratele lui Sebastian Ghita.

În luna februarie procurorii DNA au  făcut perchezitii la sediul firmei 2K Telecom SRL intr-un dosar de fraudare a fondurilor europene, legat de proiectul "Internet in scoala ta" - gestionat de Ministerul Educatiei.



×
Subiecte în articol: Sebastian Ghita contract
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close