Antena 3 CNN Actualitate Firmele se pregătesc pentru un val de concedieri. Cei mai afectaţi vor fi muncitorii necalificaţi

Firmele se pregătesc pentru un val de concedieri. Cei mai afectaţi vor fi muncitorii necalificaţi

Firmele se pregătesc pentru un val de concedieri. Cei mai afectaţi vor fi muncitorii necalificaţi
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
22 Ian 2019   •   10:16

Patronatele avertizează că ar putea urma un val de concedieri în următoarea perioadă. Potrivit unui sondaj făcut de Confederaţia Naţională a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, 80% dintre oamenii de afaceri spun că vor fi nevoiţi să dea afară angajaţi. Numărul celor care vor rămâne fără loc de muncă variază între 1 şi 10, în funcţie de specificul firmei. Cei mai afectaţi vor fi muncitorii necalificaţi. Patronii spun că vor ajunge la astfel de decizii din cauza ultimelor măsuri fiscal-bugetare şi a creşterii salariului minim pe economie de la 1 ianuarie.

Florin Jianu, preşedinte Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii a explicat la Antena 3, motivele pentru care oamenii vor rămâne fără locuri de muncă.

''Explicaţia este simplă. Guvernul a ales prin politicile publice pe care le-a promovat anul trecut, să lovească exact în categoria cea mai vulnerabilă de angajaţi, adică angajaţii cu contracte part-time'', a spus Florin Jianu.

 

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close