Fiscul, pe urmele românilor. Au rămas fără maşini şi apartamente

de D.D.    |    27 Iun 2012   •   07:13
Fiscul, pe urmele românilor. Au rămas fără maşini şi apartamente Foto: romaniapress.com

Zeci de constănţeni, datori statului, s-au trezit numai într-o săptămână cu maşinile confiscate după ce luni la rând nu şi-au achitat debitele la stat. Majoritatea sunt agenţi economici care au dat vina pe criză şi au motivat că încasările nu le-au permis să-şi plătească şi impozitele către ANAF. Aşa că, acum, fiscul le scoate bunurile la licitaţie.

Fiscul i-a înţeles câteva luni pe contribuabili, apoi i-a somat să-şi plătească dările. Cum răspunsul a fost de fiecare dată negativ, reprezentanţii statului au trecut la planul B: executarea silită şi sechestru pe bunurile din proprietate ca să-şi poată recupera creanţele. În Constanţa, ANAF trebuie să recupereze cîteva sute de mii de euro.

În curtea Fiscului constănţean abia dacă mai este loc pentru următoarea tranşă. Maşini de toate tipurile, de la relicve, până la autoturisme de lux, autobuze şi dubiţe, aşteaptă să fie cumparate.

Cam la această sumă va ajunge orice autoturism de lux din parcul auto al Fiscului, dacă nu este adjudecat la prima strigare. În târgurile de maşini, preţurile sunt mai mari decât cele cu care fiscul vinde maşinile la licitaţie.

ANAF Constanţa a mai scos la vânzare de la datornici şi apartamente însă nimeni nu le cumpără nici măcar la jumătate de preţ. Locuintele pe care a fost pus sechestru valorează între 60,000 şi 100.000 de euro.

ExitPOLL
Parteneri
x close