Antena 3 CNN Actualitate Fiul deputatului PSD Călin Matei, eliberat pe cauţiune, contra a 30.000 de lei

Fiul deputatului PSD Călin Matei, eliberat pe cauţiune, contra a 30.000 de lei

Fiul deputatului PSD Călin Matei, eliberat pe cauţiune, contra a 30.000 de lei
Sursa foto: Foto: topnews.in
25 Mai 2013   •   19:39
Andrei Tudor Matei, fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, arestat pentru şantaj, a fost eliberat provizoriu pe cauţiune, potrivit unei decizii a Tribunalului Maramureş, conform Mediafax.
Andrei Tudor Matei, fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, a fost pus în libertate vineri, după ce Tribunalul Maramureş a admis recursul acestuia la o decizie a Judecătoriei Baia Mare, a declarat avocatul lui Matei, Octavian Cioltea.
Judecătoria Baia Mare stabilise o cauţiune în valoare de 30.000 de lei în cazul fiului deputatului, însă i-a respins cererea de eliberare, iar decizia a fost atacată cu recurs la Tribunalul Maramureş.
Vineri, Tribunalul Maramureş a admis recursul formulat de Andrei Tudor Matei, astfel că acesta a fost pus în libertate, în schimbul unei cauţiuni de 30.000 de lei.
Conform sursei citate, şi celalalt inculpat în acest dosar de şantaj, Andrei Sebastian Pop, a fost eliberat de Tribunalul Maramureş.  
Bărbatul a fost pus în libertate după ce Tribunalul i-a admis recursul împotriva unei sentinţe a Judecătoriei Baia Mare, care menţinuse starea de arest.
Potrivit deciziei instanţei, cei doi nu vor putea părăsi Baia Mare fără încuviinţarea instanţei, vor trebui să se prezinte în instanţă sau la Poliţia Baia Mare ori de câte ori sunt chemaţi, şi, de asemenea, nu pot să comunice cu partea vătămată şi nici cu martorii din dosar. 
În 25 aprilie, Andrei Tudor Matei, fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, şi Andrei Sebastian Pop au fost arestaţi pentru şantaj, respectiv complicitate la şantaj.
Conform Parchetului Tribunalului Maramureş, cei doi tineri sunt acuzaţi că au şantajat şi ameninţat cu moartea o persoană căreia unul dintre ei îi împrumutase 2.000 de lei, pentru a o determina să plătească lunar dobândă pentru acest împrumut.
"În perioada decembrie 2012 - aprilie 2013 cei doi au exercitat acte de constrângere morală, proferarea de ameninţări explicite, directe şi telefonice cu acte de violenţă şi moartea, adresate părţii vătămate M.M.I. şi familiei acesteia, precum şi acţiuni de intimidare prin căutarea părţii vătămate la domiciliu, pentru a o determina să remită, lunar, sume de bani cu titlu de dobândă, ca urmare a unui împrumut în sumă de 2.000 de lei, acordat de învinuitul Andrei Sebastian Pop părţii vătămate", preciza Parchetul Tribunalului Maramureş într-un comunicat de presă.
Octavian Cioltea, avocatul lui Andrei Tudor Matei, spunea că nu a fost vorba despre şantaj în acest caz: "Nu a fost vorba de niciun şantaj, partea vătămată este un împătimit al jocurilor de noroc şi s-a împrumutat de la foarte mulţi oameni din Baia. Acasă, partea vătămată a povestit familiei că este ameninţat de către cămătari. Infracţiunea de şantaj presupune exercitarea unor acte de constrângere asupra unei persoane pentru a obţine un folos injust, cei doi nu urmăreau decât să îşi recupereze banii pe care îi imprumutase partea vătămată".
Andrei Tudor Matei, în vârstă de 24 de ani, este fiul deputatului PSD de Maramureş Călin Matei, aflat la primul mandat. Călin Matei a fost consilier judeţean în CJ Maramureş din 1990 şi până în 2012, în această perioadă fiind preşedinte al CJ între 1995-1996 şi vicepreşedinte în 1994-1995 şi 2008-2012. El este vicepreşedinte al PSD Maramureş.
 

×
Subiecte în articol: eliberare PSD deputat cerere tribunal Maramureș
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close