Antena 3 CNN Actualitate Fiul lui Bercea Mondial, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru şantajarea lui Mircea Băsescu

Fiul lui Bercea Mondial, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru şantajarea lui Mircea Băsescu

Fiul lui Bercea Mondial, condamnat definitiv la nouă ani de închisoare pentru şantajarea lui Mircea Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    09 Mar 2017   •   17:19

Florin Anghel, fiul interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel Bucureşti la 9 ani, 3 luni şi 20 de zile închisoare pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu.

În acelaşi dosar, Marius Constantin (ginerele lui Bercea) a fost condamnat la 3 ani şi 310 zile închisoare cu executare, fiindu-i revocată eliberarea condiţionată; Izaura Anghel (fiica lui Bercea) a primit 2 ani, 5 luni şi 10 zile închisoare cu suspendare, sub supraveghere, ea fiind obligată să presteze 90 de zile muncă în folosul comunităţii; Ion Grinică Anghel (fiul lui Bercea) a primit o măsură educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 6 luni.

De asemenea, Fănica Anghel (soţia lui Bercea) a fost condamnată la 2 ani şi o lună cu suspendare sub supraveghere şi 90 de zile muncă în folosul comunităţii.

Pedepsele date de Curtea de Apel Bucureşti sunt mai mici decât cele aplicate în octombrie 2015 de Tribunalul Constanţa: Florin Anghel - 12 ani, 11 luni şi 20 de zile; Marius Constantin - 4 ani şi 6 luni cu executare, Fănica Anghel - 3 ani şi 9 luni, Izaura Anghel - 4 ani şi 5 luni cu executare.

De asemenea, Curtea de Apel Bucureşti a redus cuantumul sumelor la care inculpaţii au fost obligaţi la despăgubiri civile către Mircea Băsescu: Florin Anghel - 1.500 de euro, Izaura Anghel - 500 de euro, Marius Constantin - 300 de euro, Grinică Ion Anghel - 200 de euro. Tribunalul Constanţa stabilise la 7.000 de euro cuantumul acestor despăgubiri.

Decizia este definitivă.

În iunie 2014, membrii familiei lui Bercea Mondial au fost trimişi în judecată, după ce l-au ameninţat pe Mircea Băsescu pentru a le returna o sumă de bani pe care pretindeau că i-au dat-o pentru ca fratele fostului preşedinte să intervină pe lângă magistraţi. În rechizitoriul trimis în instanţă se arată că Mircea Băsescu a înregistrat cu telefonul mobil o convorbire purtată în data de 1 noiembrie 2013 cu Florin Anghel, fiul lui Bercea, în cadrul căreia este ameninţat cu moartea.

Într-un proces separat, Mircea Băsescu a fost condamnat definitiv la patru ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, el fiind găsit vinovat pentru că a promis intervenţii la judecători în schimbul sumei de 250.000 de euro, pe care a primit-o de la Florin Anghel.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close