Antena 3 CNN Actualitate Fiul ministrului Sănătăţii, la concursul pentru şefia Spitalului Judeţean din Oradea

Fiul ministrului Sănătăţii, la concursul pentru şefia Spitalului Judeţean din Oradea

Fiul ministrului Sănătăţii, la concursul pentru şefia Spitalului Judeţean din Oradea
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    18 Oct 2011   •   23:18

Ritli Ladislau Csongor, fiul ministrului Sănătăţii Ritli Ladislau, şi-a depus candidatura la concursul organizat pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, potrivit Mediafax. În aceeaşi cursă, s-a înscris şi Gavril Grebenişan, care deţine interimar această funcţie.

De profesie jurist, Ritli Ladislau Csongor a fost manager al Spitalului Clinic de Recuperare din Băile Felix până în anul 2009, după care a devenit consilier al lui Cseke Attila la Ministerul Sănătăţii, unde avea atribuţii pe linie juridică, încetând raporturile de muncă odată ce tatăl său, doctorul Ritli Ladislau, a preluat conducerea ministerului, în august 2011.

Concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judeţean va începe pe 24 cotombrie, când va avea loc testul-grilă, după această probă urmând să se desfăşoare susţinerea proiectului de management de către fiecare candidat.

Comisia de concurs este formată din viceprimarul Gheorghe Carp (de profesie medic, preşedintele comisiei), juristul Adrian Cocoş (şef al Direcţiei de Resurse Umane din Ministerul Sănătăţii) şi conf. univ. dr. Ciprian Brisc (reprezentant al Facultăţii de Medicină şi Farmacie a Universităţii Oradea).

Întrebat dacă există o incompatibilitate sau conflicte de interese în acest caz, Ritli a spus că, din punct de vedere legal, în opinia sa, nu sunt asemenea probleme.

"Nu cred că, juridic vorbind, există vreo incompatibilitate. Chiar dacă domnul Cocoş este în comisia de concurs, eu nici nu ştiam că va face parte din comisie. Recunosc că pot fi discuţii în legătură cu aceste aspecte, dar pot eu opri discuţiile? Pe de altă parte, Spitalul Judeţean nu este în subordinea ministerului, ci a autorităţilor locale", a spus Ritli Ladislau Csongor.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close