Antena 3 CNN Actualitate Fiul preşedintelui CJ Cluj rămâne în arest preventiv pentru trafic de droguri

Fiul preşedintelui CJ Cluj rămâne în arest preventiv pentru trafic de droguri

Fiul preşedintelui CJ Cluj rămâne în arest preventiv pentru trafic de droguri
Sursa foto: Foto: zmescience.com
28 Dec 2012   •   16:20

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu, acuzat de trafic de droguri, rămâne închis, după ce Curtea de Apel Cluj a respins, vineri, recusul acestuia împotriva măsurii arestării preventive, informează Mediafax.

Curtea de Apel Cluj a judecat, vineri, recursul înaintat de Alexandru Uioreanu şi de alte două persoane cercetate în acest dosar împotriva unei decizii a Tribunalului Cluj, instanţă care a dispus arestarea celor trei.
   
Avocatul Tiberiu Ban, apărătorul lui Uioreanu, a cerut ca acesta să fie eliberat pentru că nu reprezintă pericol public.
   
"Am considerat că sunt suficiente argumente ca în faza de urmărire inculpatul minor să fie cercetat în stare de libertate. Potrivit prevederilor legale, starea de arest este una de excepţie, iar în cazul unui minor această măsură într-adevăr are un caracter excepţional, pentru că ea trebuie să fie justificată şi de alte considerente decât cele care operează în cazul infractorilor majori. Am depus concluzii scrise şi câteva caracterizări din care rezultă că anterior a avut o bună comportare şi am justificat cererea noastră de desfiinţare a încheierii atacate pe motivul că a colaborat cu organele de anchetă, a avut o atitudine sinceră şi că nu există riscul de a perturba o corectă derulare a procesului penal", a declarat avocatul Tiberiu Ban.
   
Judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins recursul, astfel că Alexandru Uioreanu, Nagy Ferenc şi Nagy Gyongyver vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest.
   
În motivarea sentinţei Tribunalului Cluj, instanţă care a dispus arestarea celor trei, se arată că "inculpatul Alexandru Uioreanu a recunoscut cu sinceritate învinuirea adusă, declarând că este consumator de droguri de risc şi, în acest context, în cursul anului 2012, în mod frecvent a oferit cu titlu gratuit sau contra cost droguri de risc către mai multe persoane".
   
Conform sursei citate, drogurile erau aduse de fraţii Nagy din Ungaria.
   
Fraţii Nagy nu au fost cooperanţi în timpul audierilor şi nu recunosc faptele.

Alexandru Uioreanu a fost ridicat de anchetatori în 19 decembrie, fiind acuzat de trafic de droguri, şi a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Teritorială Cluj, potrivit unor surse judiciare.

×
Subiecte în articol: arest preventiv
Parteneri
Marele Premiu al Chinei | Tabloul complet al calificărilor
x close