Antena 3 CNN Actualitate Flashmob la stația de metrou Piața Unirii. 15 tineri au intonat imnul național și au împărțit pliante referitoare la Ordonanța 13 FOTO

Flashmob la stația de metrou Piața Unirii. 15 tineri au intonat imnul național și au împărțit pliante referitoare la Ordonanța 13 FOTO

Flashmob la stația de metrou Piața Unirii. 15 tineri au intonat imnul național și au împărțit pliante referitoare la Ordonanța 13 FOTO
10 Feb 2017   •   12:03

Aproximativ 15 tineri au participat, vineri dimineaţa, la un flashmob, în staţia de metrou Piaţa Unirii, cântând imnul naţional şi împărţind trecătorilor foi volante cu mesaje referitoare la creşterea transparenţei în administraţie şi la Ordonanţa 13/2017 privind modificarea Codurilor penale.

Zeci de bucureşteni s-au oprit din drumul lor, unii dintre ei cântând alături de tineri, alţii filmând episodul cu telefoanele mobile.

Tinerii ţineau în mână coli A4 cu mesajele "#REZIST pentru o Românie curată" şi "#REZISTăm. Ne vedem în Piaţa Victoriei!". Unii dintre ei au fluturat steaguri tricolore. După intonarea imnului, cei prezenţi au aplaudat.

Unul dintre participanţii la flashmob, Dan, medic specialist în vârstă de 30 de ani, a declarat că a aflat despre această iniţiativă de pe pagina de Facebook "Corupţia ucide".

"Am văzut că foarte mulţi dintre prietenii mei, dintre cunoştinţele mele, cei din jur, nu ştiu ce se întâmplă în perioada asta în ţară sau sunt indiferenţi sau sunt pasivi şi m-am gândit că e o idee care poate le trezeşte conştiinţa, ca să se intereseze, să îşi dea seama de situaţia gravă care e în ţară. Am fost foarte emoţionat, deşi am repetat imnul. L-am cântat şi în piaţă, zi de zi am fost în piaţă, din primele zile, de când s-a dat ordonanţa. Dar am fost emoţionaţi. I-am văzut pe colegii de lângă mine punând suflet, cântând cum puteau mai bine. Iar oamenii din jur, unii se opreau, cântau cu noi, unii tresăreau surprinşi şi unii chiar erau emoţionaţi, aveau o lacrimă în ochi. Am văzut că vibrau alături de noi. Faptul că, în grabă, spre serviciu, spre probleme, şi-au făcut timp să cânte şi ei câteva versuri cu noi, m-a atins", a spus el.

Alexandra Drîmbă, iniţiatoarea acţiunii, a declarat că şi-ar dori ca astfel de flashmob-uri să fie organizate şi în zilele următoare, iar ideea să fie preluată în alte oraşe din ţară.

"Eram la protest, în Piaţa Victoriei, vorbeam cu un prieten şi m-am gândit: 'Ce-ar fi să scoatem puţin protestul din piaţă şi să îl ducem şi în alte zone?'. Oamenii sunt obişnuiţi să ne vadă acolo, dar trebuie să transmitem acest mesaj şi altor oameni, să le arătăm că ne gândim la asta nu doar seara, când ieşim de la muncă, ci şi dimineaţa", a afirmat ea.

"Mi s-a părut o iniţiativă originală şi interesantă, care să trezească dimineaţa, la propriu, oamenii. Am venit înainte de serviciu. Ne-am simţit foarte bine primiţi", a spus Roxana Popescu, o altă participantă la acţiune.

Mesajul de pe foile volante este următorul: "Ce vrem să obţinem prin #REZISTenţă: niciun guvern, indiferent de coloratura politică, să nu mai repete vreodată 'Ordonanţa 13'; transparenţă în administraţie prin e-guvernare; Avocatul Poporului să fie ales direct de cetăţeni; cetăţenii să poată sesiza direct Curtea Constituţională; membrii Guvernului să nu fie şi parlamentari; eliminarea avizului parlamentar pentru cercetarea penală a guvernanţilor; fără penali în demnităţile şi funcţiile publice. Punerea în practică a acestor puncte prin referendum".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close