Antena 3 CNN Actualitate Flavia Groşan, chemată azi la Colegiul Medicilor. Trebuie să argumenteze tratamentul minune pentru COVID-19

Flavia Groşan, chemată azi la Colegiul Medicilor. Trebuie să argumenteze tratamentul minune pentru COVID-19

Flavia Groşan, medicul care susţine că a vindecat peste 1.000 de bolnavi cu un tratament diferit faţă de schema din protocolul pentru COVID-19, va fi audiată astăzi la Colegiul Medicilor din Bihor.

Flavia Groşan, chemată azi la Colegiul Medicilor. Trebuie să argumenteze tratamentul minune pentru COVID-19
de Georgiana Botez    |    22 Mar 2021   •   10:08

Reclamaţia a fost depusă de un alt medic din Bucureşti, care a fost deranjat de faptul că aceasta a criticat protocolul din Bucureşti.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Bihor au chemat-o pe doctoriţa Flavia Groşan la Comisia de etică şi deontologie medicală, în urma unei autosesizări. Medicul a declarat în mai multe rânduri că încalcă protocolul de tratament pentru COVID-19, folosit în România.

Autosesizarea Colegiului Medicilor vine în urma unei plângeri făcute de un alt cadru medical, de la un spital din Capitală. Concret, medicul Flavia Groşan este acuzată că a încălcat un articol din Statulul deontologic medical, când a spus că nu înţelege roulul unor medicamente folosite la bolnavii de COVID-19, precum codeina, kaletra sau chiar heparina.

În cursul zilei de astăzi, medicul Flavia Groşan va face o declaraţie în faţa Comisiei de etică şi deontologie medicală. Vor fi simple discuţii, prin care ea va trebui să argumenteze de ce a făcut aceste declaraţii publice.

Va fi însoţită de un avocat, care o va susţine. Pe reţelele sociale s-au creat grupuri care o susţin pe doamna doctor, iar membrii bihoreni şi orădeni au anunţat că vor veni să o susţină personal, moral, în faţa Colegiului Medicilor. Comisia de etică şi deontologie medicală nu are posibilitatea să o sancţioneze pe doctoriţă.

Medicul Flavia Groşan nu se teme de COVID-19

”Eu nu am avut acces la Kaletra, la Remdesivir pentru că nu sunt în spital, am cabinetul meu. Dar eu am văzut pacienți ieșiți din spital care erau foarte rău și atunci am zis ce medicamente nu îmi plac. Eu am schema mea proprie cu care am vindecat foarte bine mii de oameni. Mie nu mi-a fost frică de COVID, am luat-o pe cont propriu și am schema mea pe care o am de 10 ani și care am adaptat-o acum un pic cu pandemia, a ieșit o bijuterie. Costă până în 100 de lei. Cum e posibil ca o schemă în banii aștia cu medicamente din nomenclatorul medicamentelor compensate din Ministerul Sănătății să iște un așa zbucium mediatic. Am o schemă în primul rând uman, organismul e oricum firav, nu-l poți să-l abrutizezi. Așa că medicamentele mele ușoare, drăguțe, frumoase le prescriu” a spus Dr. Flavia Groșan.

×
Subiecte în articol: Flavia Groșan
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close