Antena 3 CNN Actualitate Floarea care îţi poate ucide pisica în câteva ore. Sigur ai avut-o şi tu în vază cândva!

Floarea care îţi poate ucide pisica în câteva ore. Sigur ai avut-o şi tu în vază cândva!

Pisicile sunt extrem de curioase, le place să se joace, să sară și să umble prin casă sau în curte, dar uneori își pot pune viața în pericol. Există numeroase plante otrăvitoare pentru pisici, iar locul 1 îl ocupă crinul.

Floarea care îţi poate ucide pisica în câteva ore. Sigur ai avut-o şi tu în vază cândva!
Sursa foto: Pixabay.com
29 Iun 2020   •   23:35

Crinii sunt extrem de populari în întreaga lume și sunt frecvent văzuți în grădini și în buchete. Această floare reprezintă o amenințare uriașă pentru pisica ta, fiind în întregime otrăvitoare și putând ucide foarte ușor! Întreaga plantă de crin este toxică: tulpina, frunzele, florile, polenul și chiar apa dintr-o vază. 

Mâncând doar o cantitate mică de frunze sau o petală, o pisică riscă să dezvolte insuficiență renală fatală. Atenție! Riscul este la fel de mare dacă pisica bea apa din vaza florilor.

Câinii care mănâncă crini pot avea tulburări de stomac minore, dar nu dezvoltă insuficiență renală. Primele semne de toxicitate la pisici includ scăderea nivelului de activitate, vărsături și pierderea poftei de mâncare. Semnele de leziuni renale încep la aproximativ 12 până la 24 de ore de la ingestie și includ urinarea frecventă și deshidratarea. 

Insuficiența renală apare în 24 până la 72 de ore, ceea ce duce la moarte dacă pisica nu este tratată la timp. Tratamentul veterinar îmbunătățește considerabil prognosticul pisicii. Cu toate acestea, dacă tratamentul întârzie cu 18 ore sau mai mult, pisica va avea insuficiență renală ireversibilă.

Alte plante periculoase pentru pisica ta sunt begoniile, lalelele, lăcrămioarele, mușcatele, vâscul, zambilele și altele. Lăcrămioarele sunt toxice şi pentru câini.

Sursa: fda.gov

×
Subiecte în articol: crin pisica toxic
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close