Antena 3 CNN Actualitate Florea Geică, retrogradat cu acelaşi salariu

Florea Geică, retrogradat cu acelaşi salariu

Florea Geică, retrogradat cu acelaşi salariu
Sursa foto: florea geica
12 Feb 2009   •   08:40

Florea Geică rămâne pensionarul numărul 1 al României. Fostul şef al Autorităţii Aeronautice Civile şi protejaţii săi au fost retrogradaţi din funcţiile pe care le deţineau, în cadrul instituţiei, însă primesc aceleaşi lefuri şi sporuri, ca şi înainte. Actuala conducere a instituţiei spune că lucrurile nu stau aşa, dar sindicaliştii salariaţilor declară că au văzut cu ochii lor statele de plată, care ar fi rămas neschimbate.
Odată ajuns la conducerea Autorităţii Aeronautice Civile, Adrian Vasilache a retrogradat din funcţii întreg grupul de protejaţi ai lui Florea Geică. Primul pe listă a fost chiar Geică. Acesta a fost numit consilier, dar a continuat să încaseze o pensie de 35.000 de lei, un salariu de 20.000 de lei şi sporuri salariale în valoare de alte 35.000 de lei.
La începutul anului, Geică a fost înlăturat de Adrian Vasilache din funcţia de consilier, dar a fost numit în postul de inspector de pilotaj. Veniturile sale au rămas şi de această dată neschimbate, au declarat surse din Autoritatea Aeronautică Civilă pentru Adevărul.
Retrogradată a fost şi directoarea adjunctă a instituţiei, Andreea Frăsie, una dintre protejatele lui Geică. Jurista de 28 de ani a revenit, însă, pe vechiul post de inspector de specialitate, iar venitul său a rămas neatins: 20.000 de lei salariu, plus alte 15.000 de lei sporuri.
O altă "victimă" a restructurărilor a fost Daniela Racatej, şefa serviciului juridic. Deşi aceasta nu mai face parte din conducere, a rămas cu aceleaşi venituri - 8.700 de lei salariu, plus sporurile aferente.
Directorul general al Autorităţii Aeronautice Civile neagă faptul că fosta gardă a lui Geică ar primi, în continuare, aceiaşi bani, în ciuda retrogradărilor. El este contrazis de preşedintele Sindicatului Salariaţilor din cadrul instituţiei care susţine că a văzut documentele care atestă că veniturile acestora au rămas neschimbate.
Florea Geică are în momentul de faţă licenţa de zbor suspendată, în urma incidentului de pe aeroportul Mustafa Kemal Ataturk, din Istambul când a scos aeronava de pe pistă. Ancheta în acest caz nu a fost finalizată. Geică zboară, însă, în continuare, în calitate de inspector de pilotaj, încasează prime consistente de zbor şi rămâne cel puţin pentru moment cel mai bine plătit pensionar din România.
Antena3

×
Subiecte în articol: retrogradare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close