Antena 3 CNN Actualitate UPDATE: Medicii și asistentele de la Floreasca își retrag demisiile

UPDATE: Medicii și asistentele de la Floreasca își retrag demisiile

UPDATE: Medicii și asistentele de la Floreasca își retrag demisiile
01 Sep 2016   •   13:11

UPDATE: Răsturnare de situație la Spitalul Floreasca. Medicii și asistentele care și-au depus demisiile au revenit asupra gestului și și-au retras demisiile.

Ionuț Cristache a explicat cum s-a ajuns la această situație:

"Cele 22 de demisii au fost retrase, pentru că și-au pierdut obiectul. Au primit reacții pozitive din partea ministerului și au decis, astfel, să și le retragă. 22 de medici și-au scris demisiile ieri și astăzi și era vorba să mai vină încă nouă medici, din concediu, pentru a scrie și ei demisiile. Practic, toată unitatea UPU ar fi urmat să demisioneze. Cert este că cei de la minister au reușit cumva să îi întoarcă în drum. Se pare că a cântărit foarte mult și demisia de azi-noapte a fostului manager. "

----------------------------

UPDATE: Numărul medicilor demisionari de la Departamentul UPU - SMURD al Spitalului de Urgență Floreasca a crescut la 22, iar asistenții își scriu, la rândul lor, demisiile, a anunțat, joi, Gabriela Bratosin, unul dintre doctorii demisionari.

"Asistenții din tura de azi își scriu demisiile și ei. (...) Sunt (...) 22 de demisii de la medici. Ieri s-au înaintat și demisii de la asistenți și fiecare tură de asistenți își scrie demisia. (...) Ei (asistenții — n.r.) ne-au întrebat, sunt solidari cu gestul nostru. Rezidenții sunt solidari și ei cu gestul nostru și au cerut schimbarea centrului de formare în rezidențiat", a spus doctorul Gabriela Bratosin.

Aceasta a precizat că încă 9 medici vor să își depună demisia. "Mai sunt colegi care vor veni, sunt în concediu și nu poți să-ți depui demisia când ești în concediu", a explicat medicul.

Unul dintre medicii de la Spitalul Floreasca a anunțat joi dimineață că un total de 22 de doctori și-au prezentat demisiile și mai urmează încă nouă medici.

Medicul susține că o revenire asupra deciziei este posibilă, dar este nevoie de discuții cu următoarea conducere a spitalului.

“Decizia noastră depinde de ce se va întâmpla în continuare. Suntem în preaviz, așteptăm să vedem noua conducere a spitalului și vom vedea la acel moment dacă vom reveni asupra deciziei. În acest moment, suntem 22 de medici care ne-am depus demisiile. Nu s-a schimbat nimic între timp, există o perioadă de preaviz și pentru noi și pentru conducere. Această situație nu trebuie să continue. Mai sunt încă nouă medici care urmează să își prezinte demisiile.”

----------------------------

Răsturnare de situaţie la Spitalul Floreasca. La aproape 12 ore după ce 17 medici şi-au dat demisia pe motiv că sunt trataţi abuziv de către manager, Sorin Păun a anunțat ca renunță la functie.

Scandalul a început înca de săptămâna trecută, când a fost facută publică o înregistrare în care directorul își jignea subalternii. Acesta se apără și spune că este victima unei înscenări.

Ionuț Cristache a stat de vorbă cu Bogdan Oprița, coordonatul SMURD București, joi dimineață, pentru a afla mai multe detalii de la medici.

“Din punct de vedere tehnic, este o demisie anunțată. Nu cunoaștem momentul intrării ei în funcțiune, pentru că poate urma un număr de zile de preaviz care s-ar putea să mențină problemele care au dus la gestul colegilor mei. Eu, personal, îi voi ruga pe colegii mei să se mai gândească și să revină asupra deciziei, pentru că acest departament are nevoie de oameni cu experiență ca ei.”

“Au fost niște probleme. Credeți că lucrurile se pot schimba în câteva zile? Faptul că domnul doctor Păun a decis să își dea demisia, nu va rezolva problema. Trebuie reparate disfuncționalitățile departamentului, spitalului, nu este doar vorba de o plecare. Este o discuție tehnică, oarecum contabilă, dar ideea de bază este că procedurile care au dus la această situație s-ar putea să ducă din nou la o situație asemănătoare peste trei săptămâni.”

“Eu cer să avem un dialog cu conducătorii acestei unități și cerem să fim tratai cu demnitate, ca orice ființă umană”, a conchis Oprița.

Demisiile medicilor au fost depuse după ce au apărut în spaţiul public înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicuşor Louchi, după ce a vizitat pe neaşteptate unitatea de arşi de la Floreasca, care nu era încă funcţională la vremea aceea.

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close