Antena 3 CNN Actualitate Florentina Mirică, declarații înaintea interviului cu ministrul Justiției: ”Fenomenul corupției nu s-a diminuat. Acesta este motivul pentru care DNA trebuie să își îndeplinească atribuțiile legal”

Florentina Mirică, declarații înaintea interviului cu ministrul Justiției: ”Fenomenul corupției nu s-a diminuat. Acesta este motivul pentru care DNA trebuie să își îndeplinească atribuțiile legal”

Florentina Mirică, declarații înaintea interviului cu ministrul Justiției: ”Fenomenul corupției nu s-a diminuat. Acesta este motivul pentru care DNA trebuie să își îndeplinească atribuțiile legal”
26 Iul 2018   •   09:28

Florentina Mirică a ajuns la ministerul Justiției pentru a se prezenta la interviul pentru funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Procoarea a făcut declarașii înainte de întâlnirea cu Tudorel Toader.

”Cred că este o experiență și proiectul managerial, care trebuie să fie de succes pentru această instituție, care trebuie să își îndeplinească în continuare atribuțiile legale. Știm cu toții că fenomenul corupției nu s-a diminuat, el este unul generalizat. Acesta este motivul pentru care DNA trebuie să își îndeplinească atribuțiile legale. Privitor la candidatura mea, aș vrea să lămuresc o informație care s-a vehiculat în mod greșit în presă și anume că aș fi avut o acțiune disciplinară referitoare la deconspirarea unui martor, este greșit. Nu este adevărat. Acțiunea disciplinară a privit o dispută juridică, care a fost tranșată de CCR și anume că dreptul la apărare este prioritar față de protecșia informașiilor clasificate.”, a declarat Florentina Mirică.

Florentina Mirică, şefa Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), este primul procuror care şi-a depus candidatura la conducerea DNA, luni dimineaţă.

Mirică instrumentează dosarul CNAS, în care sunt vizaţi 90 de funcţionari ai Casei de Asigurări de Sănătate, oameni de afaceri şi firme din domeniul îngrijirii la domiciliu. De asemenea, a instrumentat dosarul în care au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu fostul vicepremier Gabriel Oprea şi mai multi ofiţeri superiori din Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

În 11 mai 2016, fostul ministru al Internelor Gabriel Oprea a fost trimis în judecată de DNA în dosarul maşinii de lux cumpărate de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) pentru protecţia demnitarilor şi folosite de Oprea. În acelaşi dosar sunt judecaţi foştii şefi de la DIPI Gheorghe Nicolae, Nelu Zărnică, Nicolae Pavel şi Dănuţ Iacob, prejudiciul în dosar fiind de 410.000 de lei.

Totodată, Mirică a instrumentat mai multe dosare mediatizate, între care cel al judecătorului Stan Mustaţă sau al omului de afaceri Dinel Staicu.

În plus, Florentina Mirică s-a numărat printre sutele de procurori care în urmă cu două luni au semnat o scrisoare deschisă prin care cereau respectarea independenţei justiţiei. 

În 2014, Florentina Mirică a fost numită de Laura Codruţa Kovesi la conducerea Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA.

×
Subiecte în articol: declaraţii interviu ministrul Justitiei
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close