Antena 3 CNN Actualitate Flori Radu, interpreta de muzică populară care își dedică viața pacienților de la terapie intensivă

Flori Radu, interpreta de muzică populară care își dedică viața pacienților de la terapie intensivă

Flori Radu nu este doar o interpretă de muzică populară apreciată, ci și înger pentru pacienții aflați la secția de terapie intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală. Flori Radu lucrează de 12 ani acolo și poartă cu mândrie costumul de asistent medical, dar și portul popular.

Flori Radu, interpreta de muzică populară care își dedică viața pacienților de la terapie intensivă
Sursa foto: sursa foto: starpopular.ro
de Gabriel Dano    |    28 Apr 2021   •   23:39

Încă de la grădiniță a îndrăgit folclorul și pasiunea pentru el i-a adus premii la cele mai importante festivaluri. A venit însă momentul când familia a trecut pe primul plan, dar și marea mutare la Capitală.

”Soțul mă susține, dar am preferat să pun accentul pe căsnicie. Au venit apoi cei doi copii, am o fată de 32 de ani, în curând mă va face bunică, și un băiat de 28 de ani”, a mărturisit Flori.

Din Turnu Măgurele, acolo unde lucra în cadrul primăriei, Flori Radu s-a mutat alături de întreaga familie la București. Studiase la Școala de asistenți medicali generaliști și a susținut un examen la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a și fost angajată în urmă cu 12 ani, potrivit starpopular.ro.

”Am considerat că este mai bine să-mi dedic toată dragostea mea asupra semenilor mei prin acest act medical. Este foarte greu la terapie intensivă pentru că, efectiv, ne transpunem în suferința celor care sunt în acele pături. Terapia intensivă este ca la trecerea de pietoni, când e roșu, rămâi până te faci bine, când se face verde, reușești să fii transferat pe secții sau acasă”, a mai spus artista.

Pentru că nu a putut alege între scenă și ATI, încearcă să vindece în continuare sufletele prin muzică, iar pacienților săi le dăruiește energia și cunoștințele sale . ”Consider că e cel mai frumos dar de la Dumnezeu, harul de a cânta și de a putea să asigur liniștea și să îngrijesc bolnavii de la terapie intensivă”, continuă Flori.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close