Antena 3 CNN Actualitate Florian Bodog, ministrul Sănătății, despre cazul Magdei Vasiliu: „Voi face tot ceea ce pot ca să nu mai existe astfel de situații aberante”

Florian Bodog, ministrul Sănătății, despre cazul Magdei Vasiliu: „Voi face tot ceea ce pot ca să nu mai existe astfel de situații aberante”

Florian Bodog, ministrul Sănătății, despre cazul Magdei Vasiliu: „Voi face tot ceea ce pot ca să nu mai existe astfel de situații aberante”
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    27 Iul 2017   •   19:10

În şedinţa de guvern de joi, premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, ca în cel mult două săptămâni să vină cu un proiect prin care să fie debirocratizat sistemul de sănătate, făcând referire la cazul Magdei Vasiliu.

Ministrul Florian Bodog a promis joi seară, la Antena 3, că va lua măsuri să nu se mai întâmple astfel de lucruri pe viitor.

„Am discutat cu mama copilului în cursul zilei. Mi-a relatat exact situația, mi-a spus că a trimis o serie de documente. Cineva i-ar fi spus că trebuie să aducă și copilul ca să certifice un oncolog situația(...). L-am asigurat pe domnul premier că împreună cu șeful CNAS vom verifica toată această procedură și toate prevederile legale cu privire la această situație”, a spus ministrul Sănătății, joi,la Antena 3.

„Vă promit că în noul pachet legislativ, în ceea ce privește acordarea asistenței medicale, voi face tot ceea ce pot împreună cu colegii mei din minister ca să nu mai existe astfel de situații aberante”, a adăugat Florian Bodog.

Şeful CNAS, Marian Burcea, a declarat că, în cazul Magdei Vasiliu, situaţia se va rezolva dacă se demonstrează că fiul ei are un handicap, el precizând că legislaţia nu oferă mamelor concediu medical decât pentru copiii care au până în şapte ani, singura excepţie fiind pentru cei cu dizabilităţi.

Şeful CNAS, Marian Burcea, și ministrul Sănătății, Florian Bodog, au dezvăluit, în direct la Antena 3, adresele de e-mail unde oamenii le pot scrie dacă întâmpină probleme birocratice: [email protected] și [email protected].

Prezentatoarea principalului jurnal de ştiri de la Prima TV, Magda Vasiliu, a scris pe Facebook că nu îşi poate lua concediu medical pentru a-şi însoţi băieţelul bolnav de cancer la tratament în Italia din cauza birocraţiei excesive din România.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close