Antena 3 Actualitate Florian Bodog respinge acuzațiile de vot multiplu

Florian Bodog respinge acuzațiile de vot multiplu

14 Feb 2017   •   23:07
Florian Bodog respinge acuzațiile de vot multiplu
Sursa foto: Foto: gov.ro

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, respinge acuzaţiile aduse marţi de reprezentanţii Institutului pentru Politici Publice (IPP) referitoare la 'suspiciunea de vot dublu pe Ordonanţa 14', menţionând totodată că este la al doilea mandat de parlamentar şi cunoaşte procedurile privind modalitatea de vot în Senat. 

"Ministrul Sănătăţii este la al doilea mandat de senator, cunoaşte procedurile privind modalitatea de vot în Senatul României şi, ca urmare, nu ar putea produce o astfel de eroare. Mai mult, ministrul Bodog a declarat că nu ar fi avut niciun motiv să procedeze într-o asemenea măsură, Coaliţia aflată la guvernare având majoritatea voturilor în Senat", se arată într-un comunicat al MS transmis, marţi seară, AGERPRES. 

IPP a anunţat că sesizează Senatul cu privire la înregistrarea unui vot dublu al lui Florian Bodog în şedinţa de plen de marţi, la aprobarea Ordonanţei 14, şi cere Biroului permanent să ofere public o explicaţie şi să sesizeze organele competente dacă în urma verificărilor rezultă indicii ale unor infracţiuni. 

"Parcurgând lista voturilor nominale exprimate de senatori (...) am putut constata, cu surprindere, unele erori în listingul de vot, cum ar fi faptul că senatorul Florian Bodog (actualul ministru al Sănătăţii) apare că ar fi votat de două ori în aceeaşi şedinţă, pentru acelaşi proiect. Cele două voturi ale ministrului/senatorului Bodog în favoarea aprobării aceluiaşi proiect de lege pentru aprobarea OUG nr. 14/2014 şi implicit pentru abrogarea OUG nr. 13/2017 contestată de către cetăţeni este surprinzător şi din perspectiva anterioarei opţiuni de a aproba, alături de ceilalţi miniştri din Cabinetul Grindeanu, proiectul de OUG nr. 13/2016 fără niciun comentariu (conform stenogramei şedinţei de guvern din ianuarie a.c. dată publicităţii recent de Guvern)", se arată într-un comunicat transmis marţi de IPP. 

Senatul a adoptat marţi, cu 118 voturi "pentru", proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 14/2017 privind abrogarea OUG nr. 13/2017. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Florian Bodog vot acuzatii

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close