Antena 3 Actualitate Florian Bodog, atac dur la Ministrul Sănătății: ”Nu este permis, domnule Costache”

Florian Bodog, atac dur la Ministrul Sănătății: ”Nu este permis, domnule Costache”

de L.D.    |    20 Mar 2020   •   11:38
Florian Bodog, atac dur la Ministrul Sănătății: ”Nu este permis, domnule Costache”
Sursa foto: Foto: Wikipedia

Senatorul Florian Bodog a făcut în această dimineață o postare pe o rețea socială, prin care îl acuză pe ministrul sănătății, Victor Costache, că pune bugetul Sănătății în ”mâinile prietenilor săi din firmele private”.

”În plină criză de coronavirus, în loc să ofere oamenilor un PROGRAM NAȚIONAL DE TESTARE și un PROGRAM NAȚIONAL COERENT DE TRATAMENT, ministrul Costache își continuă tentativa de a pune bugetul Sănătății în mâinile prietenilor săi din firmele private!

Astfel, ministrul Sănătății a pus în dezbatere publică Hotărârea de guvern care reglementează programele naționale de Sănătate, proiect în care nu se găsește NICIUNUL dintre cele două programe esențiale, enunțate mai sus! Se inventează însă programe noi, care dublează din pix deficitul bugetului din Sănătate, pe care îl duce la peste 2 miliarde de lei!

Această nouă tentativă crează un risc major pentru pacienții români și voi da numai două exemple.

1. Ministrul Costache diminuează bugetul programului PET-CT destinat bolnavilor oncologici și propune un nou program PET-CT pentru o altă afecțiune.

2. Tot el diminuează banii și pentru medicamentele oncologice, deoarece ''prietenii'' săi din comisia nou inventată de chirurgie oncologică (toți medici angajați la unități private) și-au croit un program de chirurgie oncologică!

Cu toate că impactul bugetar este major, nu a fost respectată nicio procedură de transparență în ceea ce privește fundamentarea calculelor pentru aceste noi programe.

Nu este permis, domnule Costache, să alocați resurse pentru programe noi dintr-un buget și așa văduvit!

Banii din Sănătate trebuie suplimentați pentru a testa cât mai mulți pacienți români și pentru a salva cât mai multe vieți. Acum!”, se arată în postare. 

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close