Antena 3 CNN Actualitate Florian Coldea, audiat aproape patru ore în dosarul lui Kovesi: „SRI a fost implicat în operaţiunea de identificare şi aducere în ţară a lui Nicolae Popa”

Florian Coldea, audiat aproape patru ore în dosarul lui Kovesi: „SRI a fost implicat în operaţiunea de identificare şi aducere în ţară a lui Nicolae Popa”

Florian Coldea, audiat aproape patru ore în dosarul lui Kovesi: „SRI a fost implicat în operaţiunea de identificare şi aducere în ţară a lui Nicolae Popa”
16 Mai 2019   •   14:20

UPDATE Fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea a fost audiat la Secția de anchetare a magistraților, în dosarul Laurei Codruța Kovesi privind extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia.

Întrebat de jurnaliști, în ceea ce îi privește pe cei doi ofițeri de la SRI care au fost în aeronava, care l-a adus în țară pe Nicolae Popa, acesta a precizat că aceștia s-au aflat acolo, deoarece au cooperat și au oferit sprijin.

„SRI a fost implicat în această operaţiune de identificare, localizare şi aducere în ţară a domnului Nicolae Popa. A fost considerată o operaţiune de succes, care reflectă cooperarea bună între serviciile de informaţii şi autorităţile şi instituţiile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane. Şi, din acest punct de vedere, am văzut că toată lumea face eforturi disperate ca practic această cooperare să afecteze într-un fel sau altul capacităţile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România ca ţară de frontieră a NATO şi UE”, a precizat Florian Coldea.

”Personal, în nicio împrejurare nu am luat la cunoştinţă de vreo activitate care să fie infracţiune şi nici la nivelul instituţiei nu am obţinut niciun fel de informaţii cu privire la posibile infracţiuni sau posibile date în acest sens”, a declarat acesta.

----------------------------

 Florian Coldea a ajuns la Secția de investigare a magistraților.

 Fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI) Florian Coldea urmează să fie audiat de procurorii Secției de anchetare a magistraților în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa

„Cât interes pentru un profesor”, a declarat Florian Coldea către jurnaliști, la intrarea în secție.

----------------------------

Florian Coldea, fostul prim adjunct al Serviciului Român de Informații va fi audiat joi de procurorii Secţiei de investigare a magistraţilor.

Forian Coldea urmează să fie audiat de procurorii Secției de anchetare a magistraților în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa,dosar în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat.

Florian Coldea s-a prezentat, acum două săptămâni la sediul structurii pentru a-și ridica citația aferentă. 

Dosarul a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă. Acesta susţine că fosta şefă a DNA i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară, cu un avion, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Citește Și Florian Coldea, audiat joi la Secția specială în dosarul privind aducerea în ţară a lui Nicolae Popa

 

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close