Antena 3 CNN Actualitate Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei

Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei

Fostul şef al SRI, Florian Coldea, a fost pus sub control judiciar pe cauțiune de 500 de mii de lei după ce a petrecut aproape 15 ore la sediul DNA. Acesta este acuzat de trafic de influenţă după ce un om de afaceri a dezvăluit că i-a cerut 600 de mii de euro pentru a-i obţine o pedeapsă mai uşoară într-un dosar de fraudă cu fonduri europene.

de Laura Dinu    |    24 Mai 2024   •   07:30

Alături de generalul SRI Florian Coldea, la un maraton de audieri la sediul DNA au fost supuşi şi Dumitru Dumbravă, fost director al Direcţiei juridice din SRI şi fost general al SRI, avocatul Doru Trăilă şi omul de afaceri Dan Tocaci. 

Rând pe rând au dat cu toții declarații în dosarul pentru trafic de influență, spălare de bani şi intervenții în justiție ce îi vizează. Asta după ce afaceristul Cătălin Hideg, condamnat în februarie de judecătorii Tribunalului București la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul instrumentat de Laura Codruţa Kovesi, i-a denunțat pe cei patru şi a publicat o serie de înregistrări.

Întreaga poveste a început în 2020, atunci când afacerile cu măști ale lui Cătălin Hideg au ajuns sub atenția DNA şi a parchetului european. În timpul cercetărilor, Hideg susține că a încheiat o înțelegere cu foștii generali SRI, Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, pentru a obține o pedeapsă mai ușoară.

”Îmi garantau că voi obține o condamnare cu suspendare”, spune Hideg.

Astfel, acesta a încheiat un contract de consultanță de 600 de mii de euro cu firma asociatului lui Dumitru Dumbravă, Doru Trăilă. Din suma totală însă, afaceristul a achitat doar 100 de mii de euro.

”Domnul Tocaci, domnul avocat Trăilă, domnul general Dumbravă, spuneau continuu că Florian Coldea... presiuni în sensul că îmi spuneau că trebuie să plătesc de urgență că altfel se supară domnul General Coldea.

Alții care au plătit, au rezolvat, tu dacă nu plătești s-ar putea să ajungi la pușcărie, să-ți aruncăm chiftele cu praștia pe geam”, a povestit Hideg în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Anul acesta, Hideg a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru fraudă cu fonduri europene, moment în care s-a dus să îi denunțe pe foștii generali SRI la DNA. 

×
Subiecte în articol: Florian Coldea Dumitru Dumbravă cautiune
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
MAE a refuzat intrarea în țară a unei delegații de la Kremlin. Rusia amenință
x close