Antena 3 CNN Actualitate Prima femeie-paraşutist din România de după cel de-al Doilea Război Mondial, evacuată din casă la 83 de ani

Prima femeie-paraşutist din România de după cel de-al Doilea Război Mondial, evacuată din casă la 83 de ani

Florica Ioniță a fost o luptătoare toată viața. A fost aviator şi şi-a luat brevetul de paraşutist în urmă cu 70 de ani.

Prima femeie-paraşutist din România de după cel de-al Doilea Război Mondial, evacuată din casă la 83 de ani
de Mihaela Bîrzilă    |    01 Dec 2020   •   20:45

La 90 de ani împliniţi, Florica Ioniţă (foto) tot la avioane se gândeşte. A fost deschizătoare de drumuri în meseria sa, a făcut acrobaţii la înălţime, a trecut de mai multe ori pe lângă moarte dar a ajuns să își trăiască bătrânețea alungată din propria casă, într-o garsonieră unde nu are loc nici măcar în pat de maldărele de cărți și lucruri.

Viaţa de film a Floricăi Ioniţă a fost transformată, pe final, într-o dramă similară cu ale multor români evacuați în urma unor decizii strîmbe. Chiar zilele acestea s-au implinit 7 ani de când femeia a fost scoasa în stradă. La propriu.

Si-a pierdut casa în care locuise timp de 58 de ani, fiind ameninţată că va fi evacuată în pijama, dacă nu se grăbeşte. Pentru ca amarul să fie şi mai amar, povestea evacuării s-a petrecut cu puţin timp înainte de Ziua Naţională.

Dintr-o pensie de 1900 de lei, Florica Ioniţă plăteşte 1000 de lei chiria şi mai rămâne cu 900. E un om sărac, în termenii duri ai lumii materialiste în care trăim, dar are o uriaşă bogăţie sufletească.

Mesajul ei pentru politicieni este pe măsura bogăţiei din sufletul său:  "Să iubeasca poporul, ţara...Bogăţia ţării noastre, s-o evalueze pentru toată lumea, nu doar pentru ei... Să fie la rând cu toată lumea ... Bogăţie sufletească, dragoste  peneru aproapele tau..."

 

×
Subiecte în articol: Florica Ioniţă
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close