Antena 3 CNN Actualitate FLORII 2017. De ce se mănâncă pește în duminica Floriilor

FLORII 2017. De ce se mănâncă pește în duminica Floriilor

FLORII 2017. De ce se mănâncă pește în duminica Floriilor
09 Apr 2017   •   22:07

FLORII 2017. De Florii creștinii ortodocși sărbătoresc intrarea lui Iisus în Ierusalim, unde a fost întâmpinat cu frunze de palmier. Tot de Florii este și sărbătoarea celor care poartă nume de flori.

FLORII 2017. De Florii se mănâncă peşte, aceasta fiind a doua dezlegare din postul Paştelui, după cea din ziua Bunei Vestiri. În această este dezlegare la pește, pentru că se spune că Iisus ar fi cerut să mănânce pește.

FLORII 2017. Creștinii ortodocși prăznuiesc intrarea lui Isus în Ierusalim mergând la Sfânta Liturghie de unde pleacă cu ramuri de salcie sfințită pe care apoi o pun la icoane, la uși și la ferestre. Credința este că aceste ramuri ajută la tămăduirea bolilor, la belșug în gospodărie și sunt păstrate pe tot parcursul anului, până la următoarea sărbătoare de Florii.

FLORII 2017. Ramurile de salcie amintesc de ramurile cu care a fost întâmpinat Isus la intrarea în Ierusalim, dar ele simbolizează și renașterea vegetației și castitatea.

FLORII 2017. Floriile deschid și cea mai importantă săptămână din postul Paștelui, Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor, de după cele 40 zile de post.

FLORII 2017. Statisticile MAI arată că aproximativ 1,5 milioane de români poartă nume de flori și își sărbătoresc onomastica în duminica Floriilor.

FLORII 2017. Aproape 900.000 dintre persoanele care își serbează ziua de Florii sunt femei, cele mai multe purtând numele Viorica, Florentina, Florica, Camelia.

FLORII 2017. Tot în această zi sunt sărbătoriți aproximativ 600.000 de bărbați, majoritatea având numele Florin,Viorel, Mugurel și Trandafir.

×
Subiecte în articol: Florii
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close