Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, anunț alarmant: Dacă vom rămâne cu acest sistem, nu vom putea să plătim pensii în 20 de ani

Florin Cîțu, anunț alarmant: Dacă vom rămâne cu acest sistem, nu vom putea să plătim pensii în 20 de ani

Ministrul de Finanțe a făcut declarații despre bugetul pe 2020 și situația pensiilor. Florin Cîțu e de părere că sistemul de pensii trebuie reformat.

Florin Cîțu, anunț alarmant: Dacă vom rămâne cu acest sistem, nu vom putea să plătim pensii în 20 de ani
13 Dec 2019   •   11:48

"Trebuie reformat sistemul şi trebuie să luăm în calcul două lucruri: este o generaţie mare care iese la pensie şi din spate resursele care vin în număr la fel de mare pentru că tinerii decid să nu rămână în România şi atunci e greu să susţii acest sistem, dar nu este o problemă pe care o are România, am văzut-o şi în alte ţări. Vom găsi şi noi o soluţie, un sistem mai puternic, contribuţii către un sistem privat sau administrat privat, deci o mai mare distribuire a resurselor pentru că acolo ai şi un randament mai mare.

Dacă rămânem cu un sistem dominant de pensii pe Pilonul I, cu siguranţă nu vom putea să plătim pensii în 20 de ani. Nu pot să spun acum cum va arăta un sistem nou de pensii. Dacă vrem să avem un sistem sustenabil, este de preferat ca dominantă să fie partea administrată privat şi nu cea care este la stat", a declarat Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: pensii Ministrul de Finante
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close