Antena 3 Actualitate Florin Cîţu: "Este un an al reformelor. Nu vom reveni asupra măsurilor deja luate"

Florin Cîţu: "Este un an al reformelor. Nu vom reveni asupra măsurilor deja luate"

de Georgiana Adam    |    02 Mar 2021   •   18:48
Florin Cîţu: "Este un an al reformelor. Nu vom reveni asupra măsurilor deja luate" Facebook

Premierul Cîţu a dat asigurări că nu va reveni asupra măsurilor deja luate. Vă reamintim că Guvernul Cîțu a înghețat în acest an salariile profesorilor, cadrelor medicale dar și pensia minimă și punctul de pensie iar majorarea alocațiilor cu încă 20% din vara, cel mai probabil, nu va mai fi acordată de Executiv. "Nu sunt bani", spun la unison cei din guvern. Deficitul bugetar, adică diferența dintre veniturile statului și cheltuieli, este estimat în acest an la 80 de miliarde de lei.

Întrebat dacă este posibil ca anumite decizii luate acum de plafonarea unor venituri, a pensiilor sau alocaţiilor să fie reevaluate în toamnă, premierul Florin Cîţu a spus că nu, nu se va reveni asupra măsurilor deja luate, anul acesta fiind un an al reformelor.

"Nu. Am spus foarte clar că anul acesta este un an al reformelor și deciziile pe care le-am luat la începutul anului rămânem cu ele.

1,4 români au fost în șomaj tehnic, în timp ce în sectorul public au crescut salariile așa cum erau promise.

Media Europeană era de trei 3%, în România media a crescut cu 8% au crescut și pensiile au crescut și alocațiile.

În 2021 deja avem un punct de pensie mai mare în medie decât anul trecut, avem alocațiile crescute și în 2021. În rest trebuie să facem acea reformă de care v-am spus, trebuie să legăm performanța de venit în sectorul public", a spus premierul Florin Cîţu la Antena 3.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close