Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu: "Bugetul de vouchere pentru cei care se vaccinează e epuizat"

Florin Cîțu: "Bugetul de vouchere pentru cei care se vaccinează e epuizat"

Bugetul alocat voucherelor pentru persoanele care se vaccinează anti-COVID s-a terminat, a anunţat, miercuri, premierul demis Florin Cîţu, însă va fi suplimentat.

Florin Cîțu: "Bugetul de vouchere pentru cei care se vaccinează e epuizat"
Sursa foto: Facebook Florin Citu
de Georgiana Adam    |    27 Oct 2021   •   15:51

"Am vorbit acum despre acele vouchere pe care le-am introdus pentru cei care se vaccinează. 

Vreau să vă spun că bugetul cred că este finalizat. Va trebui să luăm încă o Hotărâre de Guvern prin care să suplimentăm bugetul pentru aceste vouchere. 

Facem mâine (joi - n.r.) o ședință de Guvern în care să suplimentăm acel buget, mai sunt câteva bugete pe care trebuie să le suplimentăm", a anunţat Florin Cîțu.

Întrebat de jurnaliști cu privire la faptul că mulți oameni au spus că nu au primit voucere la centre de vaccinare din Capitală, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheoghiță, a spus că acestea urmează să se distribuie.

"Creșterea numărului de persoane vaccinate este un lucru bun, rezolvăm celelalte pobleme, celelale sincope", a adăugat şeful Guvernului.

Voucherele pentru cine se vaccinează anti-COVID, distribuite în țară. Cine sunt beneficiarii

Conform regulii stabilite de autorități, beneficiază toate persoanele vaccinate cu schemă completă după 31 august.

Secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a spus că au dreptul la vouchere doar persoanele vaccinate cu schemă completă. "Beneficiari ai acestor acestor vouchere sunt toți cei care se vaccinează cu schema completă din momentul în care Ordonanța de Urgență care reglementează acest lucru a apărut în Monitorul Oficial (n.r.-pe 31 august).

Toți cei care s-au vaccinat cu a doua doză imediat după ce a intrat în vigoare, cât și cei care fac schema completă în acest moment beneficiază de aceste vouchere”, a explicat secretarul de stat.

Potrivit ordinului semnat de Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare primesc o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a cinci tichete de masă.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu vouchere vaccin
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close