Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu o contrazice pe Raluca Turcan, privind creşterea vârstei de pensionare: "În PNRR, nu scrie de 65 de ani"

Florin Cîţu o contrazice pe Raluca Turcan, privind creşterea vârstei de pensionare: "În PNRR, nu scrie de 65 de ani"

Premierul Florin Cîţu o contrazice pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, în ceea ce priveşte creşterea vârstei de pensionare în cazul femeilor.

Florin Cîţu o contrazice pe Raluca Turcan, privind creşterea vârstei de pensionare: "În PNRR, nu scrie de 65 de ani"
de Milena Niță    |    03 Iun 2021   •   15:42

"În PNRR nu scrie de vârsta de pensionare de 65 de ani, nu se discută despre asta. Hai să discutăm de legea pensiilor când apare. Bineînțeles că există discuții. O să vedem care e propunerea finală.

Acum avem această ordonanță, în care se extinde opțional dacă vrei să lucrezi în plus. E singurul proiect pe care îl avem azi. Prefer să discutăm pe chestiuni concrete", a declarat, joi, premierul Florin Cîţu.

Cîţu: În PNRR, nu scrie nimic de 65 de ani. Sunt doar opinii

În felul acesta, şeful Guvernului o contrazice pe şefa de la Muncă, Raluca Turcan, cea care spune aseară că guvernul are un plan de egalizare a vârstei de pensionare, la 65 de ani, şi pentru femei, şi pentru bărbaţi.

În context, şeful de la Palatul Victoria s-a referit şi la ministrul Ghinea care a vorbit şi el de creşterea vârstei de pensionare, spunând că acestea sunt "doar opinii".

"Ministrul care a spus asta, Cristian Ghinea, a spus doar opinii. Nu e nimic pe hârtie în PNRR", a declarat, joi, premierul Florin Cîţu.

Creşte vârsta de pensionare pentru femei. Turcan: Avem un plan de egalizare a vârstei, la 65 de ani

Vârsta de pensionare pentru femei va creşte şi va ajunge la 65 de ani, adică se va egaliza cu cea a bărbaţilor, a anunţat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Astfel, guvernul va merge pe un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare, având în vedere că femeile ies la pensie, în prezent, la 61 de ani, a spus Turcan, potrivit digi24.ro.

"Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a declarat Turcan.

Turcan: Avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani

Ulterior, şefa de la Muncă a precizat că se merge spre "egalizarea vârstei de pensionare și în niciun caz să nu depășim vârsta de 65 de ani".

"Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală", a adăugat Turcan.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close