Antena 3 Actualitate Florin Cîţu o contrazice pe Raluca Turcan, privind creşterea vârstei de pensionare: "În PNRR, nu scrie de 65 de ani"

Florin Cîţu o contrazice pe Raluca Turcan, privind creşterea vârstei de pensionare: "În PNRR, nu scrie de 65 de ani"

de Milena Niță    |    03 Iun 2021   •   15:42
Florin Cîţu o contrazice pe Raluca Turcan, privind creşterea vârstei de pensionare: "În PNRR, nu scrie de 65 de ani"

Premierul Florin Cîţu o contrazice pe Raluca Turcan, ministrul Muncii, în ceea ce priveşte creşterea vârstei de pensionare în cazul femeilor.

"În PNRR nu scrie de vârsta de pensionare de 65 de ani, nu se discută despre asta. Hai să discutăm de legea pensiilor când apare. Bineînțeles că există discuții. O să vedem care e propunerea finală.

Acum avem această ordonanță, în care se extinde opțional dacă vrei să lucrezi în plus. E singurul proiect pe care îl avem azi. Prefer să discutăm pe chestiuni concrete", a declarat, joi, premierul Florin Cîţu.

Cîţu: În PNRR, nu scrie nimic de 65 de ani. Sunt doar opinii

În felul acesta, şeful Guvernului o contrazice pe şefa de la Muncă, Raluca Turcan, cea care spune aseară că guvernul are un plan de egalizare a vârstei de pensionare, la 65 de ani, şi pentru femei, şi pentru bărbaţi.

În context, şeful de la Palatul Victoria s-a referit şi la ministrul Ghinea care a vorbit şi el de creşterea vârstei de pensionare, spunând că acestea sunt "doar opinii".

"Ministrul care a spus asta, Cristian Ghinea, a spus doar opinii. Nu e nimic pe hârtie în PNRR", a declarat, joi, premierul Florin Cîţu.

Creşte vârsta de pensionare pentru femei. Turcan: Avem un plan de egalizare a vârstei, la 65 de ani

Vârsta de pensionare pentru femei va creşte şi va ajunge la 65 de ani, adică se va egaliza cu cea a bărbaţilor, a anunţat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Astfel, guvernul va merge pe un plan treptat de egalizare a vârstei de pensionare, având în vedere că femeile ies la pensie, în prezent, la 61 de ani, a spus Turcan, potrivit digi24.ro.

"Pe actuala lege, noi avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani, deja asumat până în anul 2030”, a declarat Turcan.

Turcan: Avem un plan de egalizare a vârstei de pensionare spre 65 de ani

Ulterior, şefa de la Muncă a precizat că se merge spre "egalizarea vârstei de pensionare și în niciun caz să nu depășim vârsta de 65 de ani".

"Acum, vârsta de pensionare a femeilor este 61,7, la anul va fi mai mult. Din ce în ce mai mult, până în anul 2030, așa prevede actuala legislație. Vârsta de pensionare a bărbaților și a femeilor va fi egală", a adăugat Turcan.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close