Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, declarații de ultimă oră despre certificatul verde

Florin Cîțu, declarații de ultimă oră despre certificatul verde

Președintele PNL, Florin Cîțu, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre stadiul discuțiilor privind implementarea certificatului verde la locul de muncă.

Florin Cîțu, declarații de ultimă oră despre certificatul verde
Sursa foto: Antena 3
de Adelina Miron    |    07 Ian 2022   •   14:11

„Unde avem o discuție în coaliție este când mergem mai departe cu certificatul verde. Propunerea este ca cel puțin personalului din sistemul medical, atât la stat cât și la privat, să i se ceară certificatul verde. Este apoi discuția despre Ministerul Afacerilor Interne, în special IGSU, și acesta era introdus în acel proiect, și alte funcții esențiale.

E adevărat, pentru restul economiei juriștii sunt împărțiți. Unii spun că este ok, alții spun că nu. Varianta pe care noi am propus-o în Parlamentul României este discutată și cu specialiștii în sănătate și din justiție. La două voturi nu a trecut de Senat.”, a declarat Florin Cîțu.

„Cred că nu era ok să relaxăm măsurile în perioada de sărbători. Aș vrea să vedem dacă relaxarea a avut un efect în a opri pandemia sau a accelerat numărul de cazuri.”, a mai spus președintele PNL.

La finalul lunii decembrie coaliția de guvernare a decis să renunțe la obligativitatea certificatului verde la locul de muncă, după ce au existat discuții în contradictoriu în privința proiectului de lege prin care măsura urma să fie implementată.

„Viitorul certificat verde trebuie să respecte Constituția. Nu este luată o decizie în coaliție astfel încât să vă prezentăm ceva. Este o OUG în vigoare în ce privește certificatul  verde. Dacă proiectul nu aduce nimic nou nu are sens să mergem cu un proiect care nu aduce nimic nou. Ministrul a venit cu o propunere care are o latură de specialitate și o latură astfel încât să nu încălcăm Constituția (…) Acum două luni vă spuneam că nu este suficient certificatul verde.

Este nevoie să venim și cu o nouă organizare în spitale, trebuie să venim cu un stoc de antivirale pentru acest nou val cinci. În ceea ce privește încălcarea Constituției, avem specialiști pentru asta. Domnul Rafila, la fel ca și mine, sunt ferm convins că este de acord să nu încălcăm Constituția României (…) Niciodată nu s-a pus problema vaccinării obligatorii (…) Cred că propunerea domnului Rafila ca certificatul să se facă în funcție de incidență și câtă presiune este pe ATI este cea mai bună”, spunea atunci Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu certificat verde
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close