Antena 3 Actualitate Florin Cîțu: „Fără precedent în România! Pachetul de susținere a economiei o să depășească, ATENȚIE, 7% din PIB până la finalul anului”

Florin Cîțu: „Fără precedent în România! Pachetul de susținere a economiei o să depășească, ATENȚIE, 7% din PIB până la finalul anului”

de Diana Dragotescu    |    04 Oct 2020   •   12:00
Florin Cîțu: „Fără precedent în România! Pachetul de susținere a economiei o să depășească, ATENȚIE, 7% din PIB până la finalul anului”
Sursa foto: Hepta

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat pe pagina de Facebook faptul că pachetul de susținere a economiei va depăși 7% din PIB, până la finalul anului,

„Fără precedent în România! Pachetul de susținere a economiei o să depășească, ATENȚIE, 7% din PIB până la finalul anului. Deja în primele 9 luni am injectat SUPLIMENTAR în economie 34.5 miliarde lei (3.2% din PIB)”, este mesajul postat pe Facebook de Florin Cîțu.

Conform ministrului Finanțelor, sumele injectate suplimentar în economie de guvernul PNL sunt:

- 14,4 miliarde prin masuri fiscale
- 250 de milioane lei bonificații la plata impozitului pe profit
- 3,2 miliarde lei rambursare TVA în plus față de anul trecut
- 6,9 miliarde lei cheltuieli cu investițiile mai mari ca anul trecut (cea mai mare sumă din ultimii 10 ani și mai mult decât s-a cheltuit în 2016 sau 2017 tot anul)
- 9,8 miliarde lei cheltuieli legate direct de COVID-19.

„La aceste cheltuieli de la buget adaugăm programe de garanții de aproximativ 30 miliarde lei. Bani care ajung în economie prin intermediul sistemului financiar bancar si sunt garantați de stat.

Nu ne oprim aici. Acest program MASIV de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020 (evităm recesiunea tehnica) și garanteaza o creștere economica puternică în 2021”, a mai scris Florin Cîțu. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close