Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, propune amânarea plății ratelor bancare și oprirea popririlor pentru două-trei luni. Băncile au răspuns

14 Mar 2020   •   22:34
Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, propune amânarea plății ratelor bancare și oprirea popririlor pentru două-trei luni. Băncile au răspuns

Ministrul Finanțelor a declarat sâmbătă seara că a solicitat băncilor să accepte amânarea ratelor pentru următoarele dou-trei luni. Cîțu: Am primit un răspuns pozitiv!"

Propunerea ministrului de Finanțe se referă atât la persoanele fizice cât și la persoanele juridice.  

”Am vorbit vineri cu sistemul bancar şi asta a fost cerinţa mea, să găsească soluţii pentru amânarea a 2-3 luni de zile a ratelor. Bineînţeles, aici se va face în corelare cu regulamentul BNR, dar sunt optimist că această soluţie va fi adoptată. Nu ştiu detaliile, le vom vedea. Se va face un program flexibil care să fie evaluat şi care să poată fi revăzut. Sistemul bancar a răspuns pozitiv”, a mai spus Cîţu la Digi24. 

De asemenea, Florin Cîţu spune că Ministerul Economiei face tot posibilul pentru a injecta lichiditate bancară pentru asigurarea plăţilor şi recomandă oamenilor să facă plăţi electronice.

”Vom face tot posibilul să injectăm lichiditate bancară ca să asigurăm plăţile. De asemenea, facem recomandare să se folosească sistemele electronice de plată, pentru că înţeleg că există o problemă la ATM-uri, se actualizează mai greu şi atunci va fi foarte bine ca lumea să folosească mai mult sistemele electronice de plată”, mai spune Ministrul de Finanţe.
 

Parteneri
x close