Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu, gafă în Parlament înainte de discursul lui Volodimir Zelenski

Florin Cîțu, gafă în Parlament înainte de discursul lui Volodimir Zelenski

Florin Cîțu a făcut o gafă în Parlament, înainte de discursul istoric al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Președintele Senatului a ținut să sublinieze că el a fost cel care l-a invitat pe Zelenski să vorbească în Parlamentul României.

Florin Cîțu, gafă în Parlament înainte de discursul lui Volodimir Zelenski
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    04 Apr 2022   •   23:20

„Domnule Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, domnule președinte al Camerei Deputaților, domnule prim-ministru, doamnelor și domnilor miniștri, doamnelor și domnilor senatori și deputați, onorată… instanță”, a spus Cîțu în debutul discursului său. Din cauza emoțiilor, Cîțu a vrut, probabil, să spună „asistență”.

Florin Cîțu a ținut să-i mulțumească lui Volodimir Zelenski pentru faptul că a acceptat să vorbească în Parlamentul României, punctând că acest lucru se întâmplă la inițiativa sa.

„Mulțumesc că mi-ați acceptat invitația de a susține acest discurs. Îi mulțumesc și prietenului meu, prim-ministrul Ucrainei, pentru ajutorul oferit în acest demers. Mulțumesc, Denis”, a spus Cîțu.

Florin Cîțu, mesaj înaintea discursului susținut de Zelenski în Parlamentul României: ”Curajul dumneavoastră ne inspiră pe toți” | ”Vladimir Putin este un criminal”

Președintele Senatului, Florin Cîțu, a transmis un mesaj înainte ca președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să își susțină discursul în Parlamentul României.

„Mulțumesc că mi-ați acceptat invitația de a susține acest discurs. Sunteți un erou nu doar în Ucraina, ci și în România, precum și în toate statele care respectă principiile și valorile democratice. Curajul si perseverența de care ați dat dovadă ne inspiră pe toți. Ne motivează să fim mai uniți pentru că doar împreună putem reuși tot ceea ce ne-am propus și doar împreună putem învinge.

Este inadmisibil ce se întâmplă acum în România. Vladimir Putin este un criminal care sfidează orice lege, orice tratat internațional. A condus Rusia către un război ilegal. Masacrul de la Bucha nu trebuie să rămână nepedepsit. România a sesizat deja Curtea Penală Internațională cu privire la infracțiuni de genocid, crime de război și crime împotriva umanității comise pe teritoriul Ucrainei.

Domnule președinte, prin gestul dumneavoastră de a merge în mijlocul ucrainenilor din Bucha ați arătat încă o dată că sunteți un adeărat lider pentru poporul dumneavoastră și meritați tot respectul și admirația conducătorilor de peste tot. De aceea, noi avem datoria de a nu rămâne pasivi.”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele Senatului a mai spus că Rusia trebuie să fie izolată total în plan internațional: „Pentru stoparea Rusiei, trebuie să facem mai mult, și mai mult... Rusia trebuie să fie izolată complet.”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a susținut un discurs în Parlamentul României în această seară.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Citește și: Volodimir Zelenski, discurs istoric în Parlamentul României: "Stimați români, trebuie să oprim împreună genocidul!"

În luna martie, liderul ucrainean a reușit să țină discursuri în fața a 17 parlamente din întreaga lume.

Volodimir Zelenski s-a adresat, de asemenea, instituțiilor Consiliul European, G7 și NATO, dar a vorbit la Forumul de la Doha. Zelenski s-a adresat pentru prima dată în mod virtual Parlamentului European la 1 martie.

A doua sa alocuțiune a avut loc în fața parlamentului britanic la 8 martie, iar în următoarele zile a vorbit în fața aleșilor din Polonia, Canada, Statele Unite, Germania, Elveția, Israel, Italia, Franța, Japonia, Suedia, Danemarca și Norvegia.

Președintele Ucrainei s-a adresat și parlamentelor australian, olandez și belgian.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Volodimir Zelenski
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close