Antena 3 CNN Actualitate Cîțu, după întâlnirea cu activiștii de mediu şi jurnaliştii bătuți: "Va fi format un grup de lucru, nu putem lăsa lucrurile așa"

Cîțu, după întâlnirea cu activiștii de mediu şi jurnaliştii bătuți: "Va fi format un grup de lucru, nu putem lăsa lucrurile așa"

Premierul Florin Cîţu a spus, miercuri, după întâlnirea cu activiștii de mediu și unul dintre jurnaliștii agresați recent într-o pădure din Suceava, că lucrurile nu pot fi lăsate aşa.

Cîțu, după întâlnirea cu activiștii de mediu şi jurnaliştii bătuți: "Va fi format un grup de lucru, nu putem lăsa lucrurile așa"
Sursa foto: Facebook / Florin Citu
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2021   •   14:58

"Am avut în această dimineață o întâlnire cu activistul de mediu și unul dintre jurnaliștii agresați într-o pădure din Suceava săptămâna trecută. 

E clar că nu putem lăsa lucrurile așa, nu putem tolera violența în nicio situație. Autoritățile trebuie să își facă treaba și să se asigure că cetățenii români sunt în siguranță, iar cei care greșesc trebuie să plătească.

În urma discuției de astăzi, am stabilit că SUMAL-ul, acel sistem de urmărire a lemnului tăiat, trebuie îmbunătățit astfel încât să asigure eficiență și transparență totală. 

Prin urmare, va fi format un grup de lucru la ministerul Mediului, iar reprezentanții ONG-urilor vor lua parte la tot procesul", a scris premierul Florin Cîţu, miercuri, pe pagina de Facebook.

Activiștii de mediu Tiberiu Boșutar și Gabriel Păun, și jurnalistul Radu Mocanu au avut, miercuri, o întâlnire cu premierul Florin Cîțu.

Un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți grav de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava, în timp ce victimele făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri. 

Ambele victime au ajuns la spital, iar echipamentele le-au fost distruse.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close