Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare: Evenimente culturale în aer liber cu mai mult de 2500 de spectatori

Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare: Evenimente culturale în aer liber cu mai mult de 2500 de spectatori

Premierul Florin Cîțu a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că vor intra în vigoare noi măsuri de relaxare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei. Competițiile sportive se vor putea desfășura la 50% din capacitatea maximă a spațiului, iar la evenimentele culturale în aer liber vor putea participa mai mult de 2500 de persoane, dacă acestea sunt vaccinate și poartă mască de protecție.

Florin Cîțu anunță noi măsuri de relaxare: Evenimente culturale în aer liber cu mai mult de 2500 de spectatori
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    24 Iun 2021   •   14:35

„Astăzi am modificat anexele 2 și 3 la hotărârea guvernului 636 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 12 iunie. Este vorba despre noi relaxări. În spațiile închise sau deschise competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Număr mai mare de participanți la spectacole, concerte, festivaluri publice și private sau alte evenimente culturale organizate în aer liber, 2500 de spectatori. Bineînțeles, peste această cifră toate persoanele trebuie să fie vaccinate. 

Se permite desfășurarea în aer liber a concertelor, spectacolelor, festivalurilor publice și private sau alte evenimente culturale cu participarea unui număr mai mare de 2500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de un metru pătrat pentru fiecare persoană. Participarea este permisă doar pentru persoanele vaccinate împotriva virusului.

Mai multe persoane la evenimente private, nunți, botezuri, mese festive, 150 de persoane la exterior și 100 de persoane în interior.

Activitatea operatorilor economice este extinsă de la ora 5 dimineața până la ora 2 dimineața. Activitatea din baruri, cluburi și discoteci este permisă fără a depăși 70% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 5 - 2, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului Sars-Cov-2.

Se elimină limitarea gradului de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare turistică.

Scutim de plata impozitului specific domeniul HoReCa până la finalul anului, până la 25 decembrie.”, a transmis Florin Cîțu

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu relaxare masuri
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close