Cîţu: Nu voi permite o mineriadă în mandatul meu. Se pare că sunt foarte mulți politicieni care profită

22 Feb 2021   •   12:17
Cîţu: Nu voi permite o mineriadă în mandatul meu. Se pare că sunt foarte mulți politicieni care profită gov.ro

Premierul Florin Cîțu spune că îi înțelege de minerii care protestează şi caută soluții, dar spune că nu protestele extreme reprezintă rezolvarea.

În plus, transmite Cîţu, nu va permite ca în mandatul său să se întâmple ceea ce a fost cu Mineriadele din anii 90.

Cîţu: Nu protestele sunt soluţia în cazul minerilor

"Îi înțeleg, știu că trec printr-o perioadă dificilă, nu cred că soluția aleasă este una care rezolvă problemele. Acest guvern a arătat foarte clar și anul trecut, și anul acesta că salariile au fost plătite la timp, am găsit soluții și pentru următoarele trei luni. 

În același timp, cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. În 2020, când au fost plătite toate salariile și ale minerilor, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic, pentru că trecem prin cea mai mare criză de sănătate. Nu mi se pare normal ce se întâmplă", a declarat, luni diineaţă, premierul Florin Cîțu.

Totodată, premierul PNL a acutat că unii politicieni încearcă să profite de pe urma protestului minerilor.

"Se pare că sunt foarte mulți politicieni care profită, așa cum au profitat și alți politicieni, tot din aceeași categorie, de pe urma acestei categorii sociale. Țineți minte ce s-a întâmplat în anii 90. 

Florin Cîţu: Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu

Eu pot să le spun românilor și bucureștenilor: Nu voi permitre niciodată să se întâmple ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio mineriadă nu se va întâmpla în mandatul meu", a avertiuat şeful Guvernului.

Minerii de la exploatările de cărbune Livezeni, Vulcan şi Lupeni protestează de câteva zile pentru că nu au primit salariile. 

Lefurile minerilor din Valea Jiului ar fi trebuit plătite pe data de 15 alr lunii, însă conducerea CEH a anunţat că acestea vor fi plătite până pe 26 februarie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
  • Parteneri
    x close