Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu cere parlamentarilor să nu respingă OUG 1 şi ordonanţa care amână dublarea alocaţiilor

Florin Cîţu cere parlamentarilor să nu respingă OUG 1 şi ordonanţa care amână dublarea alocaţiilor

Florin Cîțu a cerut astăzi parlamentarilor să nu respingă ordonanța care prevede amânarea dublării alocațiilor, deoarece România are nevoie de stabilitate financiară.

Florin Cîţu cere parlamentarilor să nu respingă OUG 1 şi ordonanţa care amână dublarea alocaţiilor
Sursa foto: Facebook
09 Mar 2020   •   12:13

Premierul desemnat Florin Cîtu, care este și ministru interimar al Finanţelor, face apel, luni, la parlamentari să nu respingă OUG 1/2020 şi ordonanţa care prorogă dublarea alocaţiilor până la 1 august 2020, deoarece România are nevoie de stabilitate financiară, în contextul răspândirii COVID-19.

„Cer responsabilitate parlamentarilor astăzi (luni – n.r.) în Camera Deputaților. Să nu se respingă Ordonanța 1, să nu se respingă Ordonanța care prorogă dublarea alocațiilor până la 1 august. În acest moment e nevoie de stabilitate financiară. Respingerea acestei ordonanțe ar crea probleme din punctul de vedere al bugetului. Ordonanța 1 este cea care stă la baza construirii bugetului în România. Astăzi nu avem nevoie de un asemenea șoc pentru buget și de aceea cer responsabilitate parlamentarilor la vot”, a spus premierul desemnat Florin Cîtu, în Parlament.

Potrivit acestuia, dublarea alocaţiilor ar majora deficitul cu cel puţin 0,2% din PIB, care este deja prognozat să fie la 3,6% în acest an. Totodată, bufferul reprezintă rezervele în valută ale finanţelor pentru situaţii de plăţi de urgenţă. Valoarea bufferului ar fi de peste 4 miliarde de euro.

Ministrul a mai spus că se uită la situaţia privind răspândirea coronavirusului pentru a vedea dacă acest şoc se va transfera şi în economia României.

 

×
Subiecte în articol: dublarea alocatiilor ordonanta
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close