Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu, despre creșterea pensiilor: România nu şi-a permis anul trecut. Nu îşi permite nici în 2021 acest lucru

Florin Cîţu, despre creșterea pensiilor: România nu şi-a permis anul trecut. Nu îşi permite nici în 2021 acest lucru

Premierul Florin Cîţu anunţă că pensiilor nu vor creşte cu 40%, aşa cum prevede legea.

Florin Cîţu, despre creșterea pensiilor: România nu şi-a permis anul trecut. Nu îşi permite nici în 2021 acest lucru
Sursa foto: Hepta
de Silvia Țigănilă    |    13 Ian 2021   •   15:25

Creștere pensii 2021. ”România nu şi-a permis anul trecut, nu-şi permite din în 2021 acest lucru(mărirea pensiilor - n.red.). În acest moment legea merge la promulgare la domnul preşedinte, care are două variante: să o trimită la reexaminare în Parlamentul României sau să o promulge. Vom vedea care va fi varianta.

Guvernul şi coaliţia şi-au asumat un calendar de creştere a pensiilor, vom creşte pensiile, dar pe calendarul pe care noi l-am asumat. Asta e varianta pe care mergem noi”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Creștere pensii 2021. Florin Cîţu anunţă că pensiile nu se măresc după decizia CCR

”Este o creştere a punctului de pensie în condiţiile economice actuale. Anul trecut nu au fost multe ţări care au crescut pensiile. Noi am crescut pensiile cu 14%. Acel 14% înseamnă efort suplimentar anul acesta de 9 miliarde de lei. Mai mult, România anul trecut a fost ţara care a crescut salariile în sectorul bugetar cu aproape 8%, în timp ce media în UE a fost în jur de 2%.

Eforturile făcute anul trecut au fost foarte mari şi se văd şi anul acesta.

Având în vedere că inflaţia a scăzut constant, înseamnă că puterea de cumpărare a crescut”, a mai declarat Cîţu.

CCR: Creşterea pensiilor cu 40% este constituţională!

Curtea Constituțională a decis că majorarea cu 40 de procente a pensiilor este constituțională. Magistrații au respins astfel sesizarea Guvernului, ceea ce înseamnă că Executivul este obligat acum să găsească sursa de finanțare pentru majorare.

Citiți și: Gabriela Firea: ''Guvernul Cîțu trebuie să aplice legea și să mărească pensiile părinților și bunicilor noștri''

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu pensii
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close