Antena 3 CNN Actualitate "Pentru mine, sunteți vinovați!" | Fostul premier Florin Cîțu a rămas fără imunitate parlamentară și poate fi urmărit penal în dosarul vaccinurilor de un miliard de euro

"Pentru mine, sunteți vinovați!" | Fostul premier Florin Cîțu a rămas fără imunitate parlamentară și poate fi urmărit penal în dosarul vaccinurilor de un miliard de euro

Senatorii au aprobat, astăzi, cererea procurorilor de încuviințare a cercetării penale în cazul fostului premier Florin Cîțu, membru al acestei Camere parlamentare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Noi 2023   •   13:51

90 de senatori au votat favorabil și doar doi s-au pronunțat împotrivă, a transmis Antena 3 CNN. Trei senatori nu au votat, conform sursei citate.

Anterior, Comisia Juridică a Senatului a votat în unanimitate solicitarea procurorilor iar, la începutul acestei săptămâni, președintele Iohannis a aprobat, la rândul său, această cerere.

Anchetatorii îl suspectează pe fostul premier de abuz în serviciu, în scandalul achiziției zecilor de milioane de vaccin anti-COVID, în valoare de un miliard de euro.

În același dosar sunt anchetați foștii miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, în cazul cărora președintele României a încuviințat, de asemenea, începerea urmăririi penale.

Votul dat în parlament în cazul fostului premier liberal nu este o surpriză: chiar colegii săi de partid au declarat că se pronunță pentru începerea cât mai rapidă a investigațiilor procurorilor.

Citește și: Îmbrânceli şi înjurături între AUR şi USR | Scandal fără precedent în Parlament

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Florin Cîțu, ultimul cuvânt înainte de ridicarea imunității: Pentru mine sunteți vinovați!

Fostul premier Florin Cîțu i-a acuzat pe actualii responsabili politici din Guvern de risipă și de îndatorarea țării, peste măsură, în cuvântul care i s-a acordat înaintea votului de ridicare a imunității.

"Cum explicați românilor că nivelul datoriei publice a depășit 50% din PIB, în condițiile în care noi n-am depășit acest nivel în pandemie? Acestea sunt cifrele. Au fost făcute împrumuturi în acea perioadă, dar nu la fel de mari, nu la fel de prost administrate şi nu la dobânzi atât de mari, cum sunt acum, în perioadă de pace.

Noi am avut o pandemie, cea mai mare din ultima sută de ani. Dumneavoastră ce scuză aveți astăzi? Și foarte mare atenție: astăzi, deficitul este estimat la 4% din PIB şi, deja, premierul României, prin 80 de hotărâri de guvern, a dat 25 de miliare de lei sub proprie semnătură din Fondul de rezervă. Fără rectificarea bugetară.

Cum justificați această risipă în fața românilor? Pentru mine, sunteți vinovați", a spus fostul premier, înainte de votul secret, cu bile, în urma căruia va putea fi cercetat de procurorii DNA.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close