Antena 3 CNN Actualitate Cîțu susține că nu vor exista noi restricții în România: Vaccinarea, o soluție pe termen lung

Cîțu susține că nu vor exista noi restricții în România: Vaccinarea, o soluție pe termen lung

Premierul Florin Cîțu susține că în acest moment nu sunt luate în calcul noi restricții pentru România. În combaterea pandemiei, prioritară este vaccinare anti-COVID, iar accelerarea campaniei naționale și imunizarea populației sunt soluțiile pe termen lung.

Cîțu susține că nu vor exista noi restricții în România: Vaccinarea, o soluție pe termen lung
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    19 Mar 2021   •   17:05

În cursul zilei de vineri, când a fost anunțat un număr record de pacienți internați la ATI, premierul a fost întrebat dacă ia în calcul noi restricții, aplicate la nivel național. Florin Cîțu a explicat faptul că aceleași numere erau prezentate și în luna decembrie a anului trecut, menționând că în prezent sunt în vigoare mai multe restricții față de ultima lună din 2020.

” În același timp, creșterea numărului de persoane care ajung la ATI este mai mică decât vedeam în anul anterior. Atunci mergeau de la 600 la 1.200, acum mergem de la 950 la 1.300. Astăzi avem un lucru în plus pe care nu îl aveam acum două luni: campania de vaccinare. Avem vaccin”, a declarat premierul, potrivit Mediafax.

Florin Cîțu a anunțat că prioritară este accelerarea campaniei de vaccinare, fiins singura soluție pe termen lung. Momentan, premierul susține că nu se gândește la adoptarea unor noi măsuri, ci la accelerarea campaniei naționale de vaccinare

”Prioritar pentru mine este să accelerăm campania de vaccinare, cu toate posibilitățile pe care le avem, pentru că este singura soluție de a putea ieși cât mai repede din pandemie. Orice alte lucruri sunt doar temporare și pot să rezolve problema pe termen scurt, campania de vacinare și vaccinul este singura soluție pe termen lung”, a precizat premierul Florin Cîțu.

Bucureștiul ar putea intra în carantină de weekend

Capitala ar putea intra în carantină de weekend, începând de săptămâna viitoare. Printre măsurile aflate pe masa ministrului Sănătății se numără:

- închiderea mall-urilor

- închiderea sălilor de fitness

- circulaţie condiţionată de declaraţie pe proprie răspundere

- putem circula în caz de urgenţă medicală

- putem circula pentru îngrijire persoane vârstnice

- putem circula pentru achiziţionare alimente esenţiale

- interzicerea părăsirii localităţii

- interzicerea circulaţiei pe timp de noapte între orele 18.00 - 05.00.

Bilanț COVID-19 din 19 martie 2021, în România. Record în secțiile de ATI și la decese

Bilanț COVID-19 din 19 martie 2021. Grupul de Comunicare Strategică a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de COVID-19, iar ultimele date arată că au fost înregistrate 5.593 cazuri noi, 143 decese, 1.313 de persoane internate la ATI, în România, în ultimele 24 de ore.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 5.593 de cazuri noi de COVID-19, iar 143 de români au murit, după ce s-au infectat cu SARS-COV-2.

Până vineri, 19 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 886.752 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

798.985 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.593 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close