Antena 3 CNN Actualitate Florin Cîţu s-a contrazis când a fost întrebat dacă îngheaţă pensiile şi salariile în 2021: "Decizia este a Guvernului" vs "Nu este adevărat"

Florin Cîţu s-a contrazis când a fost întrebat dacă îngheaţă pensiile şi salariile în 2021: "Decizia este a Guvernului" vs "Nu este adevărat"

Şeful Finanţelor s-a contrazis când a fost întrebat dacă are în scenariu ca pentru anul viitor să fie îngheţate salariile şi pensiile. Prima dată a dat de înţeles că scenariul îngheţării pensiilor şi salariilor ar putea avea loc, dar şi-a dat seama că nu a răspuns corespunzător şi şi-a schimbat declaraţia.

Florin Cîţu s-a contrazis când a fost întrebat dacă îngheaţă pensiile şi salariile în 2021: "Decizia este a Guvernului" vs "Nu este adevărat"
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    09 Sep 2020   •   22:00

Întrebat dacă este adevărat că de la anul ar putea îngheţa salariile şi pensiile, Florin Cîţu a răspuns: "Ministerul Finanţelor Publice propune, ştiţi foarte bine, decizia este a Guvernului...dar voi avea mai multe măsuri de luat în calcul. Repet, nu va fi nevoie de foarte multe, pentru că anul acesta o mare parte din deficit vine din măsurile pe care le-am luat pentru COVID-19."

Când reporterul întreabă a doua oară dacă pensiile vor fi îngheţate, Florin Cîţu îşi schimbă declaraţia: "Nu este adevărat! Aceste surse sunt necredibile. Anul acesta, în plină criză economică, suntem ţara care a crescut şi pensiile şi alocaţiile. Românii primesc la pensii cea mai mare sumă, în creştere, într-o perioadă de criză economică. Cum să facem aşa ceva anul viitor?"

"Ministrul şi-a dat seama că greşeşte, eu aşa cred, pentru că s-a corectat destul de repede. A mai fost întrebat odată, jurnaliştii au simţit că e momentul şi şi-a dat seama că a lăsat de înţeles că sunt măsuri pe care le va lua de îngheţări de venituri şi a venit cu precizarea că nu ar face asta, dacă în plină criză noi am crescut pensiile cu cea mai mare sumă", a comentat declaraţiile ministrului de Finanţe, Gina Vacariu, şefa departamentului Economic de la Antena 3. 

Anul 2021 prevede majorări pentru alocaţii cu 20% în lunile ianuarie şi august, respectiv creşterea punctului de pensie cu 34%, de la 1.442 de lei la 1.875 de lei, la care se adaugă majorarea salariilor cadrelor didactice conform grilei din 2022 şi creşterea salariului minim în funcţie de productivitate, inflaţie şi creşterea economică.

 

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu salarii pensii
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close