Antena 3 CNN Actualitate Credincioșii vor putea merge la slujba de Înviere în 2021. Cîțu: Adaptăm intervalul orar al restricțiilor de circulație

Credincioșii vor putea merge la slujba de Înviere în 2021. Cîțu: Adaptăm intervalul orar al restricțiilor de circulație

Premierul Florin Cîțu a anunțat că bisericile vor fi deschise în Noaptea de Înviere, iar credincioșii vor putea participa la slujbe, dar cu respectarea măsurilor sanitare de protecție. Mai mult decât atât, premierul a ținut să precizeze că este luată în calcul și adaptarea intervalului orar de circulație.

Credincioșii vor putea merge la slujba de Înviere în 2021. Cîțu: Adaptăm intervalul orar al restricțiilor de circulație
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    25 Mar 2021   •   17:43

Florin Cîțu a avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase, pentru a stabili modul în care se vor desfășura slujbele organizate cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în contextul pandemiei.

"Am avut astăzi o întâlnire extrem de utilă cu reprezentanții cultelor religioase din România. Am discutat soluții pentru ca, anul acesta, fiecare credincios care întâmpină în perioada următoare Sărbătorile Pascale, sau alte ritualuri religioase specifice cultului din care face parte, să o facă în condiții de siguranță sanitară.

Am ascultat cu toată deschiderea propunerile reprezentanților fiecăruia dintre culte în ceea ce privește stabilirea unor derogări de la restricțiile actuale de circulație pe timp de noapte, strict pentru aceste sărbători.

Soluția spre care mergem este să adaptăm intervalul orar al restricțiilor de circulație, astfel încât credincioșii să poată participa fizic la Slujba de Înviere sau la sărbătorile proprii fiecărui cult religios, evident, cu condiția respectării regulilor de siguranță sanitară.

Discuția de astăzi mi-a confirmat că există deplină înțelegere din partea tuturor privind prioritatea perioadei actuale: sănătatea populației. Colaborarea și comunicarea reprezintă calea cea mai bună pentru respectarea libertății religioase, chiar și în condițiile epidemiologice actuale", a scris Florin Cîțu pe contul de Facebook, după întâlnirea de la Palatul Victoria.

Apel la reprezentanții cultelor religioase pentru susținerea campaniei de vaccinare

Cîțu a cerut sprijinul reprezentanților cultelor religioase pentru susținerea campaniei naționale de vaccinare.

"În același timp, am făcut apel la reprezentanții cultelor religioase să susțină în rândul credincioșilor campania de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19. Vaccinarea rapidă a unui segment cât mai mare de populație ne va ajuta să depășim cât mai curând  pandemia și cu cât mai puțini români afectați de virus", a mai adăugat premierul.

Modificări în organizarea slujbelor de înmormântare

"Un alt subiect important abordat în cursul întâlnirii a fost legat de o serie de modificări, pe care reprezentanții cultelor le consideră necesare, în privința regulilor actuale de înmormântare a persoanelor decedate din cauza infectării cu noul coronavirus. În colaborare, vom adapta aceste norme, pentru a da posibilitatea de oficiere a slujbelor de înmormântare cu respectarea voinței familiei decedatului și a ritualurilor cultului de care aparține.

Întâlnirea de astăzi de la sediul Guvernului a evidențiat că, prin dialog și parteneriat între autoritățile publice și cultele religioase, deciziile care sunt luate pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 răspund atât nevoilor de protejare a sănătății publice, cât și celor religioase ale credincioșilor", a scris Cîțu pe Facebook.

Am avut astăzi o întâlnire extrem de utilă cu reprezentanții cultelor religioase din România. Am discutat soluții pentru...

Publicată de Florin Cîţu pe Joi, 25 martie 2021

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu inviere paste restricţii
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close